MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Fiatal autósoknak szánják

Fiatal autósoknak szánják

vezess.hu

Fiataloknak szánt pick-upot dob az évtized végén piacra a Hyundai az USA-ban.

A Santa Cruz koncepció egy lépéssel közelebb került a valósághoz: a dél-koreai gyártó bejelentette, hogy 2020 körül kezdi vadonatúj pick-upjának sorozatgyártását. A 2015-ben a detroiti autószalonon leleplezett modellel a Hyundai a 30 év alatti célközönséget szeretné megszólítani. Ez nem is olyan szűk célcsoport, ha azt vesszük, hogy több államban már 16-17 éves kortól lehet valakinek jogsija az Egyesült Államokban.

Éppen ezért a Santra Cruz amolyan “életmód-pickup” lesz, mely már létező crossover platformra fog épülni. Ez egyrészt csökkenti a gyártási költségeket, másrészt ennek köszönhetően a modell személyautós vezetési élményt fog nyújtani. A végső formaterv letisztultabb lesz az eredetinél, de várhatóan megmaradnak azok az elemek (széles felni, ívelt tető) , amelyek sportossá teszik ezt a járművet.

Bár a koncepcióban még dízelmotor dolgozott, a sorozatgyártású változatokba a Sonatából és a Santafe Sportból ismert erőforrások kerülnek. A gyengébb motor turbófeltöltős, 1,6 literes és 185 lóerős (138 kW), az erősebb pedig atmoszferikus, 2,4 literes és 200 lóerős (149 kW) teljesítményre képes.

A fiatalabb célközönség miatt a Hyundai törekszik arra, hogy alacsonyan tartsa a Santa Cruz árait. Bár részleteket még nem árultak el, annyi biztos, hogy 19 ezer dollárnál, vagyis 5,3 millió forintnál olcsóbban lehet majd megvenni. Ennek köszönhetően várhatóan kedvezőbb áron lehet megvásárolni majd a Nissan Frontiernél is, melyből a legolcsóbb változatért 18 990 dollárt kérnek el.