MENÜ
2024. június 16.
Jusztin
Érzelemgazdag teniszbúcsú

Érzelemgazdag teniszbúcsú

24.hu

Djokovic is Rafael Nadallal egy pályán akar búcsúzni a tenisztől.

Szeptember 24-én játszotta utolsó mérkőzését Roger Federer, a tenisz történetének egyik legjobb játékosa. Búcsúja érzelmekben gazdag volt, ugyanis a Laver Kupán Rafael Nadal oldalán lépett pályára, családja és barátai mellett karrierje nagy riválisai is megünnepelték őt.

Az események úgy meghatották Novak Djokovicot, hogy elmondása szerint szeretne ő is legnagyobb riválisainak társaságában, vagyis Nadallal együtt búcsúzni.

Azt kívánom magamnak, hogy a családom és a barátaim mellett a legnagyobb ellenfeleim is legyenek ott, amikor elköszönök az élsporttól. A Laver Kupán megható volt Rogert látni a szeretteivel, és én is elgondolkodtam azon, hogy miként akarok majd elbúcsúzni.

Rafa Nadalt tekintem a legnagyobb vetélytársamnak, 59-szer játszottam már ellene, ami példátlan a sportágunk történelmében. És még mindig nincs vége, remélem, még lesz esélyünk néhányszor megmérkőzni” – fejtette ki a szerb klasszis, aki eddig 30-szor győzte le a 22 GS-trófeával rekorder Nadalt.

A 41 éves Federer a múlt heti, londoni Laver Kupán köszönt el a profi tenisztől, a 13-8-as vereséget szenvedő európai csapatban ott voltak mellette legnagyobb ellenfelei közül Djokovic, Nadal és Andy Murray is.