MENÜ
2022. szeptember 25.
Eufrozina, Kende
Ember a ló ellen terepverseny: az ember győzött!

Ember a ló ellen terepverseny: az ember győzött!

444.hu, fotók: bbc.com, fastrunning.com, espresso.economist.com

Ricky Lightfoot győzött az emberek vs. lovak terepfutó versenyen Walesben.

1980 óta rendezik meg Walesben a 36 kilométer hosszú Ember a ló ellen névre keresztelt terepfutóversenyt, ahol lovak és lovasok versenyeznek emberekkel, és mindössze harmadszor fordult elő, hogy ember győzzön. Ezúttal a beszédes nevű Ricky Lightfoot futott be elsőnek a célba a walesi Powys megyében megrendezett versenyen, 3500 fontot nyerve ezzel.

A BBC beszámolója szerint a versenyen 1000 ember és 50 lovas indult, és a profi terepfutó Lightfoot 2:22:23-as idővel végzett az élen. A versenyigazgató Mike Thomas elmondása szerint a cumbriai Lightfoot könnyedén győzte le a lovakat a szombati versenyen, az elsőként beérkező lóra és lovasára több mint két percet vert rá.

A verseny történetében először 2004-ben, majd még egyszer, 2007-ben győzött emberi induló. Az elmúlt két évben nem rendeztek viadalt a járvány miatt. A versenyzők aszfaltos szakasszal kezdenek, de később erdei ösvényeken és lápos szakaszokon is kell fussanak.

Az elvihető nyeremény 500 fontról indul, és évente növekszik 500 fonttal, az alapján, hogy hány éve sikerült utoljára embernek nyernie.