MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Előtérben a látás

Előtérben a látás

Lipo Optika

Optikánkban a felnőttek látásvizsgálata mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek látásellenőrzésére is.

– Ebben az időszakban az optikai üzleteket még intenzívebben keresik fel látásellenőrzés céljából. Mit kell ezekről a vizsgálatokról tudni?
– Optikánkban a felnőttek látásvizsgálata mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek látásellenőrzésére is. Ez mellett lehetőség van szürkehályog szűrés, látás problémából fakadó fejfájás szűrésre, szemnyomás mérésre is. Nagyon fontos hogy az emberek legalább 2 évente eljussanak szemészeti vizsgálatra. A felnőtteknél és a gyermekeknél egyaránt, hisz akár a tanulásra is kihatással lehet a rosszul látás.

– Van különbség a felnőtt és a gyermek szemüveg lencsék között?
– Természetesen vannak speciális lencsék felnőttek esetében az úgynevezett multifokális azaz „többfunkciós” szemüveglencsék, a gyermekek esetében a Hoya által megalkotott MiYOSMART lencsék, melyek kimondottan gyermekek számára készültek. Ők azok, akik egyre több időt töltenek beltéren és a digitális kijelzők előtt, egyre több közeli fókuszt igénylő tevékenységet végeznek, és kevesebbet vannak a szabadban. Ez myopiát, azaz rövidlátást okozhat, amelynek orvoslására fejlesztette ki a Hoya a MiYOSMART lencséket.

– Miben más ez a lencse a hagyományosokhoz képest?
– A lencse abszolút gyerekbarát, biztonságos, könnyen használható és hatékony non-invazív módja a myopia kezelésének. A rövidlátás korai felismerésével nemcsak korrigálni tudjuk a gyerekek látását, hanem nagyban elő is segíthetjük a myopia progressziójának lassulását – a felmérések szerint 60%-kal. A lencse nagymértékben lelassítja a nagy mínuszos dioptriák kialakulását. Például, ha gyermeke 7 évesen -2.0 dioptriát kap, akkor nagy valószínűség szerint, mire 18 éves lesz, ez a dioptria nőni fog, akár a duplájára is. És ezzel még nem fejeződött be a változás, hisz 24 éves korunkig változhat a dioptria értéke. Ebben az esetben lehet akár -5.0 dioptria is a végére. Ebben nyújt segítséget a Míyosmart lencse, mert nagyban hozzá segít, hogy ezt a végleges állapotot ne érjük el és a tökéletes korrekció kevesebb legyen.

– Manapság sokat hallani az Uv védelem fontosságáról, ebben is megoldást nyújt ez a lencse?
– Igen természetesen 100%-ban védi a viselő szemét a káros UV sugarakkal szemben is. Mindemellett a MiYOSMART lencse felületkezelése egy könnyen tisztítható, különlegesen tartós antireflex réteggel van ellátva. A teljes körű védelmet biztosító megoldás érdekében a MiYOSMART ütésálló is.

Keressék bizalommal kollégáimat szaküzleteinkben Baján, Kecelen és Szekszárdon is.

Lipokatity Anett, látszerész mester/optometrista

Lipo Optika Kft. 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 31.
Tel.: 06-74 311-070
E-mail: lipooptika.szekszard@gmail.com
www.lipooptika.eu