MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Eljárást indított a FIFA a világbajnoki címet szerző argentin csapat ellen

Eljárást indított a FIFA a világbajnoki címet szerző argentin csapat ellen

telex.hu

Az argentin és a horvát szövetséggel szemben eljárás indult.

 

A katari világbajnokságon tapasztalt sportszerűtlen szurkolói viselkedés miatt a szerb, a mexikói és az ecuadori szövetség pénzbírságot kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságától – írta az MTI a FIFA honlapja alapján.

Az argentin és a horvát szövetséggel szemben eljárás indult. Előbbi ellen azért, mert a világbajnok csapat tagjai a döntő után sportszerűtlenül és sértő módon viselkedtek, illetve anyagi kárt okoztak.

Az AP híre szerint Martinez kapus megbotránkoztató viselkedése volt az egyik, ami kiváltotta a szervezet rosszallását. Emellett az ünneplő csapat nem teljesítette kötelességét, és nem állt meg az újságírók előtt az erre kijelölt interjúzónában, hanem Lionel Messi vezetésével csak végigfutottak rajta. Órákon át várt rájuk a média. Miközben énekelve átfutottak ezen a zónán, megrongálták a vékony elválasztó paneleket.

A bronzérmes horvátoknak pedig azt rója fel a FIFA, hogy a közösségi felületekre kikerült felvételek szerint a marokkóiak elleni helyosztót követően nacionalista dalokat énekeltek.

A szerbeknek 50 ezer svájci frankot kell fizetniük, mert szimpatizánsai sértegették a svájci válogatott koszovói, illetve albán származású játékosait, ezen kívül heten sárga lapot kaptak azon a vb-mérkőzésen. A mexikói szövetségre 100 ezer frankos bírságot szabott ki a testület, mert a közép-amerikai ország szurkolói két találkozón is sportszerűtlenül viselkedtek, az ecuadoriakra pedig 20 ezer frankos büntetést hasonló okból.