MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Elektromossá alakít át a tunningműhely

Elektromossá alakít át a tunningműhely

hvg.hu

Az eredeti formájukban drágán felújítható járművek aranykorát hozhatja el az elektromossá alakítás.

A Garage Italia cég a Fiat közvetlen optikai tuningműhelye, a vezetője az a Lapo Elkan, aki a néhai Fiat-mágnás Gianni Agnelli egyik unokája. Elsősorban emiatt szinte kizárólag Fiat-csoportos termékeket varázsolnak újjá, mint egy Alfa Romeo 4C, vagy jelen esetben egy Fiat Panda.

Mostanság rátértek arra az útra ők is, hogy elektromossá alakítanak át legendás autókat. Ennek a sorozatnak a neve az Icon-e, amelynek már volt egy Fiat 500-as tagja, és most a 80-as évek kisautóját, a Pandát vették kezelésbe.

A Panda 4x4 a korának egy remek kis járműve volt, amelyet Giugiaro tervezett. Mint látni, az elektromos autóvá alakított modellben minden részlet egészen remek stílusban újult meg, ahogyan az egy olasz cégtől elvárható.

Az alapját adó autóknak a karosszériáját teljesen felújították, a festékeket a BASF céggel közösen dolgozták ki az összesen öt példányból álló sorozathoz. A kerekeket a BFGoodrich adja a nyári abroncsok esetében, míg a téli kerekeket a Kormoran szállította. Mint látni, a hangrendszer a JBL cégől van, amely a Harmann leányvállalata évek óta.

Az elektromos motoregység 115 km/h-s maximális sebességet enged meg, és nagyjából 100 kilométeres hatótávot. A feltöltés egy Type2-es csatlakozón keresztül történhet, amelynek révén a töltő teljesítménytől függően 3-8 órát vehet igénybe.