MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Elbúcsúzott Piqué, a Barcelona legendája

Elbúcsúzott Piqué, a Barcelona legendája

444.hu

Szombaton utolsó meccsét játszotta hazai pályán, a Nou Camp stadionban.

„Itt születtem, és itt is fogok meghalni” - mondta Piqué a lefújást követő beszédében, és újból megígérte, hogy még visszatér a klubhoz. „Imádom a Barcát. Ezért gondolom, hogy most jött el a megfelelő pillanat a távozásra. De ez nem örökre szól.”

A 35 éves Piqué csütörtökön jelentette be visszavonulását. Az előző szezon jelentős részében sérüléssel bajlódott, ráadásul a fizetése egyre nagyobb terhet jelentett a pénzügyi válsággal küzdő Barcelona számára, ezért óvatosan ugyan, de az eladása is felmerült, hasonlóan más sztárjátékosokhoz.

Piqué valódi legendának számít, 616 meccsen játszott és 30 trófeát nyert az évek során Barcelonában, nevelőegyesületében, ahová 2008-ban tért vissza a Manchester Unitedtől. Csak négyen vannak a klub történetében, akik nála többször léptek pályára, és csak ketten, akik több kupát tudnak felmutatni.

Fontos szerepe volt a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott sikereiben. A nemzeti csapattól 2018-ban vonult vissza, addig 102 meccsen játszott. Akkoriban hosszú cikket írtunk jelentőségéről: „Gerard Piqué, a világ legérdekesebb focistája”.