Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Éjszaka a föld gyomrában

Éjszaka a föld gyomrában

termeszeti.hu

419 méterrel a föld alatt aludhatunk a világ legmélyebben fekvő szállodájában.

Egyedülálló élményt kínál egy felhagyott bánya Walesben: 419 méterrel a földfelszín és a Snowdonia hegy alatt, a világ legmélyebben fekvő hoteljében tölthetünk egy éjszakát.

A Deep Sleep (kb. Mély Álom) névre hallgató szálloda 4 privát duplaágyas kabin mellett egy franciaágyas grotto szobában várja a vendégeket. A komfortot egy étkező és vizes helyiségek biztosítják.

A felhagyott Cwmorthin palabánya (a világ egykoron legnagyobb palabányája) kb. 230 ezer Ft-ért várja azokat, akik nem félnek a mélyben álomra hajtani a fejüket. A szálloda csak üzleti jellegű, egynapos tartózkodásra nyit ki, kizárólag szombatonként.

Már a szoba megközelítése sem egyszerű: szakképzett vezetők segítségével, egy 45 perces hegyi túra után az érdeklődők egy kis épülethez érnek és elkészülnek a földalatti utazásra.
A kihívásokkal teli mélybe jutás során régi lépcsőkön, hidakon keresztül érnek le kb. egy óra alatt a hotelbe. Amikor megérkeznek a Mély Álomba, meleg ital és étel várja őket, mielőtt aludni térnek. A hőmérséklet odalenn állandó 10 Celsius fok egész évben, de a vastagon szigetelt kabinok állítólag kényelmesek és hangulatosak. Még folyóvíz, áram és wifi is van lenn, a föld alatt.

Forrás: www.odditycentral.com