MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Egy kétségbeesett ember, akinek szarvak nőttek a fején

Egy kétségbeesett ember, akinek szarvak nőttek a fején

hvg.hu, fotó: iflscience.com

Elviselhetetlen fájdalmakról számolt be az az indiai nő, akinek három évvel ezelőtt kezdett el két szarv nőni a fejére.

Olyan esettel találkoztak nemrég az indiai orvosok, aminek gyógyítása saját bevallásuk szerint meghaladhatja a képességüket. Az IFLScience beszámolója szerint egy 60 éves indiai nőnek rendkívül fájdalmas „szarvak” alakultak ki a fején.

A nő – akinek a beszámoló szerint elviselhetetlen fájdalmai vannak – az indiai kormánytól kért segítséget a kezelés kifizetéséhez. A beteget minden valószínűség szerint meg kell majd műteni.

Bár eddig egyetlen szakértő sem tudott biztosat állítani a kialakult szarvról, egy helyi orvos úgy véli, hogy egy úgynevezett keratinos szarvval van dolguk. A hasonló esetek rendkívül ritkák. Ezeknek kétféle változata lehet: a bőrből álló, ami egy jóindulatú szarv lehet, vagy keratinos, ami viszont kúp alakú és rosszindulatú.

Ezekről úgy tartják, hogy vagy sugárzás miatt alakulnak ki, vagy egy apró sérülés miatt, amin keresztül HPV-vírus jut be a szervezetbe. A bőrszarv általában műtéti úton kezelhető.

A nő fején az elváltozás az elmúlt három évben alakult ki, a helyi orvosok pedig azt javasolták, hogy keressen fel specialistákat. Erre viszont a családnak nincs pénze, ezért az indiai kormánytól várnak segítséget.