MENÜ
2021. szeptember 23.
Tekla
Egy furcsa gyűjtemény: hamburgerek, pizzák, amik nem romlanak meg

Egy furcsa gyűjtemény: hamburgerek, pizzák, amik nem romlanak meg

24.hu

Egy dietetikus így illusztrálja, hogy milyen ételeket viszünk be a szervezetünkbe.

Egy Elif Kandemir nevű felhasználó töltötte fel a videót, amelyben látható dietetikusként dolgozó anyja „gyűjteménye”: a fiókokban évek óta állnak a hamburgerek és a pizzaszeletek, hasábburgonya és chips, gumicukrok és fánkok.

Ezek az úgynevezett feldolgozott élelmiszerek, amik a legkülönbözőbb eljárásokon mentek keresztül, és bőségesen tartalmaznak adalékanyagokat, dúskálnak a nátriumban, sóban, cukorban, zsírban. A posztból az is kiderül, hogy az Egyesült Királyság lakosságának 80%-a napi szinten fogyaszt ilyen gyorskajákat és édességeket.

Kandemir anyja az elhízás elleni harc keretében gyűjti és teszi közszemlére a soha meg nem romló ételeket, utalva arra, hogy az ilyen ételek ritkább fogyasztásával / elhagyásával sokat tehetünk az egészségünkért, és eredményesebben küzdhetünk a feleslegesen felszedett kilókkal. A videót egy hét alatt több mint 3,4 milliószor nézték meg a TikTokon.


A felvétel megjelent a Twitteren is, ahol egy kommentelő azt írja: amikor egyszer kitakarította fia szobáját, talált egy hátizsákot, benne pedig egy tacót, amiről kiderült, hogy 3 éve a táskában van. A mexikói étel kőkemény volt, de az alakja, a színe változatlan volt, és egyáltalán nem volt penészes – a kommentelő azt írja, azóta nem eszik tacót.