MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Egy focista nem volt hajlandó tisztelegni Diego Maradona emléke előtt...

Egy focista nem volt hajlandó tisztelegni Diego Maradona emléke előtt...

telex.hu • fotó: sportbible.com

...most halálos fenyegetéseket kap.

Egy spanyol focista, Paula Dapena nem volt hajlandó tisztelegni Diego Maradona emléke előtt, ezért amikor a csapattársai egyperces néma csenddel kezdték a meccsüket, ő egyszerűen hátrafordított nekik, és leült – írja az Insider. Dapena szerint Maradona családon belüli erőszakot követett el, és arról beszélt, hogy nem neki, hanem az erőszak áldozatainak járna a néma tisztelgés.

Maradonát, aki épp november 25-én, a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján halt meg, 2014-ben vádolták meg, azután, hogy kikerült a netre egy videó, amelyen úgy tűnt, megütötte az akkori barátnőjét, Rocio Olivát. Az argentin focista azt elismerte, hogy a kiszivárgott videón kiütötte a nő kezéből a telefont, de azt állította, nem bántotta Olivát.

A Viajes Interrias FF-ben játszó Dapena azt mondta, Maradona halála és az előtte való tisztelgés teljesen beárnyékolta azt a napot, aminek arról kellene szólnia, hogy a bántalmazott nők láthatóvá váljanak. Szerinte bár Maradona játékosként különleges képességekkel és tehetséggel rendelkezett, emberként sok kívánnivalót hagyott maga után.

Paula Dapena az eset óta több halálos fenyegetést is kapott. Sőt, annak ellenére, hogy Dapena egyedül ült le, a többi (némán állva maradó) csapattársát sem kímélik a fenyegetések.