MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Drogvád Moszkvában

Drogvád Moszkvában

444.hu

Őrizetbe vették minden idők egyik legjobb amerikai női kosárlabdázóját.

Az orosz hatóságok szombaton közölték, hogy őrizetbe vettek egy amerikai kosárlabdázót. Hamar kiderült, hogy a Phoenix Mercury játékosáról, Brittney Grinerről van szó, és kábítószerrel való visszaéléssel vádolják.

Griner az amerikai női kosárlabda-történet egyik legtöbb díját besöprő játékosa, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros WNBA-bajnok, hétszeres All Star-tag, zsákolásairól és blokkjairól is híres, az elmúlt évtizedek legnagyobb női tehetségének számít, az őrizetbe vétele önmagában is hír lenne a világsajtóban. De jelentősen súlyosbítja a helyzetet, hogy a hatósági fellépésre egy olyan pillanatban került sor, amikor az Egyesült Államok és Oroszország viszonya sok évtizedes mélypontra jutott, ezért vannak, akik attól félnek, hogy Griner egy hidegháborús hangulatú kirakatper áldozata lehet.

Az orosz vámhatóság tájékoztatása szerint azért vették őrizetbe a játékost a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, mert a táskájából előkerült egy elektromos cigarettához való tartály, benne hasisolajjal.