MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Donald Trump bejelentése: minden bizonnyal távozik

Donald Trump bejelentése: minden bizonnyal távozik

444.hu

Trump bejelentette, hogy ha az elektorok Bident választják, akkor ő elhagyja a Fehér Házat.

Választási veresége óta először válaszolt újságírók kérdéseire Donald Trump. Az elnök amerikai katonákat fogadott a Fehér Házban hálaadás alkalmából, ezen a nyilvános eseményen válaszolt újságírói kérdésekre. Már ha éppen nem sértetten visszaszólt, például amikor az egyik újságíró kérdésének hangvételét kifogásolta.

A kérdésre, hogy elhagyja-e a fehér házat, ha az elektori kollégium Bident választja meg, azt felelte, "minden bizonnyal igen. És ezt maguk is tudják". Aztán gyorsan hozzátette, hogy "ha megszavazzák, azzal hibáznak".

Joe Biden az elnökválasztáson 306 elektori szavazatot szerzett, bőven többet a megválasztásához szükséges 270-nél. Ehhez képest Trump a sajtóesemény után azon volt kiakadva a Twitteren, hogy a sajtó a távozási hajlandóságát emelte ki, nem pedig azt a semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott, légből kapott állítását, mely szerint saját maga szerint valójában ő nyerte az elnökválasztást. (Via The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!