Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
CabTec Kft.: fejlesztések a vevők  és a munkatársak elégedettségéért

CabTec Kft.: fejlesztések a vevők és a munkatársak elégedettségéért

CabTec Kft., fotó: Kapfinger András

Fenntartható és sikeres vállalat, amely magasabb szintre emeli a kábelkonfekcionálást.

A CabTec Kft. neve jól ismert a kábelgyártás és konfekcionálás területén. A svájci tulajdonú cég Szekszárdon, Kecskeméten és Kínában rendelkezik telephelyekkel. Összesen mintegy 1100 főt foglalkoztat, Szekszárdon 450-en dolgoznak. A cégcsoport tevékenysége a kábelgyártás, ami egészen pontosan a kábelcsatlakozókkal ellátott úgynevezett kábelkorbácsok elkészítését jelenti. Ezek beépítésre alkalmas egységek, melyeket az autóipar számára gyártanak a szekszárdi gyárban. Kecskeméten egyéb területekre, például orvostechnológiai gépgyáraknak készülnek a kábelek, és elsősorban európai piacra szállítanak.

A CabTec Kft. az elmúlt közel három évtizedben piacvezető szerepet tölt be, folyamatosan kiszolgálva ügyfeleit. NAGY SZILÁRD a szekszárdi autóipari beszállító vállalat üzemvezetője. A Pécsről érkezett mérnök képesítésű szakember dolgozott korábban gyártástervezői és vezetői munkakörben, az elmúlt hat évben interim-menedzsment területen tette le névjegyét, „megoldó”-menedzserként. Ebben az időszakban számos jó tapasztalatot szerzett, kiváló munkatársakkal találkozott, és biztos, stabil hátteret talált, ami maradásra bírta Szekszárdon.

– A LEAN-szemlélet meghonosításával, a veszteségmentes gyártás feltételeit alapoztuk meg, ez megteremtheti a legmagasabb szintű vevői elégedettséget. Az elégedett vevő nem hozza vissza a terméket, hanem új termék megrendelését igényli. A vevői elégedettség mellett másik alapvető tényező a munkavállalók elégedettsége. Fontos, hogy a hatékony munkavégzéshez minden feltételt megteremtsünk számukra. Az ergonomikus munkahelyek, kényelmes munkakörnyezet megteremtésére nagy gondot fordítunk, folyamatosan fejlesztjük ezt a területet.

Nagy Szilárd elmondta, a másik fontos fejlesztési irányt az energetikai beruházások jelentik. A vállalat minden döntése során nagy jelentőséget tulajdonít az ökológiának, a hatékonyságnak és a fenntarthatóságnak, beleértve az energiaszükséglet csökkentését is. Épületen belül és kívül LED-es lámpák találhatók, folyamatosan térnek át elektromos autókra, és terveik szerint mihamarabb napelemeket telepítenek, fenntartható energiaforrásra térnek át. A közös CabTec-filozófia lényege, hogy hosszútávon, a vevőkkel közösen gondolkodnak a fejlesztéseken. Ennek eredményeképpen „megoldásszállítóként„ aktívan részt vesznek a termékfejlesztésben, és ez messze túlmutat a bérgyártáson.

A minőségi termék fejlesztéséhez kvalifikált munkatársak szükségesek. Ígéretes, kreatív munkát és stabil, biztos hátteret biztosító munkalehetőséget kínálnak Szekszárd térségében. Együttműködnek a helyi oktatási intézményekkel, elsősorban technikusokat, felsőfokú képesítéssel rendelkező fiatalokat várnak.


Jelentkezés a karrier_szekszard@cabtecgroup.com oldalon.