MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Budapestre hozzák az Eb-elődöntőket és döntőt?

Budapestre hozzák az Eb-elődöntőket és döntőt?

24.hu

A hírről a The Times számolt be, hozzátéve, hogy az angol miniszterek megvitatják a javaslatot.

Amennyiben az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az Európa Labdarúgó Szövetség Budapestre költöztetheti a torna végjátékát.

A hírről a The Times számolt be, hozzátéve, hogy az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatók munkatársait mentesítenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól. Tennék ezt annak ellenére, hogy aggódnak, hogy ez a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet, és a lakosság rosszallását válthatja ki.

A miniszterek ugyanakkor amiatt is aggódnak, hogy ha nem enyhítik a szabályokat, az elődöntőket és a döntőket Magyarországra költöztetik, ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, és ahol egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek, írja a lap.

A kabinet tudomásul veszi, hogy a VIP-vendégek miatti törvénymódosítás vitát okozhat akkor, amikor britek milliói nem tudnak külföldön nyaralni.

Állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlandóságot mutat, mert a javasolt mentességek lehetővé tennék számára, hogy személyesen találkozzon az UEFA vezető embereivel, és úgy véli, ez a gesztus előmozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett közös Egyesült Királyság-Írország pályázat ügyét.

A 90 ezer fős Wembley Stadionban a július 6-i és 7-i elődöntőkre, valamint a július 11-i döntőre a jelenlegi állás szerint 45 ezren mehetnek be.