Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Boldogan dolgozni, mi a titok nyitja?

Boldogan dolgozni, mi a titok nyitja?

hvg.hu

Megnézték, mitől boldogok a munkavállalók – érdekes eredmény született.

A technológiai világ egyik óriása, a Microsoft indított kutatást, hogy megtudja, mennyire érzik magukat boldognak a dolgozói. Meglepő eredmény született a jó érzések és a csoportos munka kapcsolatát illetően.

A Microsoft nemrégiben felmérést indított annak kipuhatolására, mennyire boldogok az alkalmazottak, mind a munkahelyi, mind a magánéletükben – számolt be a vizsgálatról a ZDNet.

Kiemelten fókuszáltak azokra, akik a legpozitívabban nyilatkoztak a munkahelyi boldogulásról és a munka-magánélet egyensúlyáról. Megdöbbentő képet alkottak egy boldog Microsoft-alkalmazottról. Miután naptári és e-mail metaadatokkal kombinálták a hangulatadatokat, azt találták, hogy a legboldogabbaknak öttel kevesebb órájuk van a heti munkaidőben, ugyancsak öttel kevesebb a többiekkel való együttműködési órájuk, és 17 alkalmazottal kevesebb van a belső hálózatukban.

Mindez ara utal, hogy bizonyos fenntartással kell kezelni a csapatmunkát. A felmérést végzők szerint az adatok megerősítik azt, amit a korábbi munka-magánélet egyensúlyi kutatásokból és hálózatméret-elemzésekből már tudtak: ezek kimutatták, hogy a fokozott együttműködés negatív hatással van a munkavállalók munka-magánélet egyensúlyára. Ez azt is megerősíti, hogy az együttműködés önmagában nem rossz – sok alkalmazott számára a szoros csapatmunka és a közös cél elérésére való törekvés elősegítheti a boldogulást. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy az intenzív együttműködés milyen hatással lehet a munka és a magánélet egyensúlyára, és a vezetőknek és az alkalmazottaknak egyaránt óvakodniuk kell attól, hogy ez az intenzitás a hét minden napján, 24 órában jelen legyen.