Tam_Bau
MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
„Bizakodva tekintek a jövő évre”

„Bizakodva tekintek a jövő évre”

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Agrováz Építőipari Kft.: A mezőgazdaság építője 26 éve.

Agrárlétesítményeket terveznek, kiviteleznek, acélszerkezeteket gyártanak. Az Agrováz Építőipari Kft. szakmai múltja 26 évre tekint vissza, magtárak, állattartó telepek, mezőgazdasági létesítmények, csarnokok nagy számban jelzik munkájukat országszerte. LENKEY IMRE ügyvezető igazgatót évértékelésre kértük, és a jövő év kilátásairól beszélgettünk.

– Az idei évünk jelentős része a különböző agrárpályázatok elkészítésének jegyében teltkezdte a szakember. – Májusban megjelentek az Agrárminisztérium által kiírt állattartótelepek építését célzó pályázatok, majd augusztusban a magtárépítési pályázatokat tették közzé. Ez rendkívül nagy munkát jelent a mai napig, a tervezés, a szerződések előkészítése után már az érdemi megállapodásokra kerül sor. Elmondhatom, hogy sok megkeresésünk van az ország különböző részeiből, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém, Heves és Fejér megyékben építünk csarnokokat a következő időszakban. Ezzel párhuzamosan pályázat nélkül az idei évben különböző csarnokokat építettünk, többek között Harcon, Bölcskén, Bólyban. Valamennyit sikeresen átadtuk.

– Áthúzódó beruházásaik is vannak?
– Igen. Tapolcán egy pisztrángtelelő tó mellett 5000 négyzetméteres csarnokon dolgozunk, ez a munka még folyamatban van, jövő nyárra tervezzük az átadást.

– Nehezen indult, de mégiscsak felpörgött az idei év. Mit vár 2022-től?
– Bizakodva tekintek a jövő évre. Azt gondolom, hogy legalább két évre biztosítottak a munkáink, még fejtörést is okozhat a kapacitásunk és a kivitelezések ütemezése. A pályázatok elbírálása részben lezárult, információink szerint a magtárépítési pályázatok is még az idén elbírálásra kerülhetnek. Fárasztó volt az idei esztendő, de meggyőződésem, hogy a befektetett munka megtérül. Ami engem illet, már rég nyugdíjas lehetnék, de szeretem ezt a munkát, és amíg erőm engedi, csinálom. Szerencsésnek tartom magunkat, mert a vírushelyzetben a kivitelezési és egyéb munkáinkat nem akadályozta betegség, folyamatosan dolgozni tudtunk.

– Ön a legnehezebb járványidőszakban is hangot adott annak, hogy kellő óvatossággal, szervezettséggel a gazdaságnak működnie kell.
– Igen, de nem csak gazdasági megfontolás vezetett, meggyőződésem, hogy munkával és optimista hozzáállással vészelhető át sok nehézség. Itt szeretnék nagy elismeréssel szólni a kórházi dolgozók emberfeletti teljesítményéről, arról, hogy próbálnak segíteni a bajbajutott honfitársainknak. Mindenkit arra biztatok, hogy vegye fel az oltást, mert ez az egyetlen megoldás az újabb és újabb járványhullámok megelőzésére.

– Önt személyesen is úgy ismerik, mint a jó ügyek, karitatív és sportrendezvények támogatóját. Ezek idén elmaradtak.
– Igen, a járványhelyzet meghiúsította a 2021-as programokat. Sajnos az elmúlt év után 2022 januárjában sem tudjuk, hogy megrendezhető-e zárt térben a 18 éve futó Váz-Bau Kupa szekszárdi teremlabdarúgó torna. Természetesen várjuk azt az időszakot, amikor életünket nem árnyékolja be a járványhelyzet. Örömmel vettem, hogy Cseh Gábor művész úr, barátom vissza tudott költözni Szekszárdra, és szívesen támogattam a novemberben megrendezett kiállítását. Örülök továbbá, hogy Kölesden újjáalakult a futballcsapat, drukkolok nekik, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. Hálás vagyok a családomnak, mely biztosítja a nyugodt hátteret számomra, köszönet a kollégáimnak, alvállalkozóinknak, minden partnerünknek, akik korrekt és profi hozzáállással segítették munkánkat.

Kívánok boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet minden partnerünknek és a Tolna Megyei Krónika összes olvasójának! Kérem, hogy vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Agrováz Építőipari Kft.
7100 Szekszárd, Dienes Valéria u. 6. fsz. 1.
Telefon: 74/412-344
e-mail: agrovazbau@gmail.com