MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Bevallott bűnösségét a bátai gyilkos

Bevallott bűnösségét a bátai gyilkos

police.hu

Az ügyészség letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a férfire.

Beismerte a bűnösségét az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2019 októberében megölte a legjobb barátját – közölte megkeresésünkre Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője, hozzátéve, végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást indítványozott vádiratában az ügyészség az emberöléssel vádolt 60 éves férfire.

A bátai férfi 1982-ben a sorkatonai szolgálatuk idején ismerte meg a sértettet, akit a legjobb barátjának tekintett. Sokszor együtt töltötték az idejüket, legtöbbször közös főzéssel, italozással. A férfi gyakran segített a barátjának, mert az utóbbi években sokat betegeskedett.

Bár a férfi a vallomásában nem beszélt arról, hogy féltékenységből végzett a legjobb barátjával, minden jel arra utal, hogy szerelemféltés állhat a brutális gyilkosság mögött. A férfi 2018 nyarán az egyik presszóban megismerkedett egy nővel, akit befogadott az otthonába. Tavaly nyáron azonban összevesztek, és a férfi felszólította a nőt, hogy hagyja el a házát. A barátnője pedig ezt követően pont a legjobb barátjához költözött.

Az ominózus napon a nő dolgozni ment, a férfi pedig felkereste a barátját, akivel aztán több kocsmába és pincébe is betértek, és lényegében egész nap együtt italoztak. Majd délután 5 óra körül a vádlott házába mentek, ahol tovább folytatták az italozást.

A férfi reggel nyolc óra előtt felkelt, majd a háza nappalijában egy kalapáccsal agyonverte a legjobb barátját. Ezt követően kitakarított a házban, a cimborája ingét és cipőjét pedig az udvaron lévő vizes aknába dobta. A holttestet az udvar végében található pincébe húzta, majd növényi törmelékekkel és különböző lomokkal, valamint egy szőnyeggel letakarva elrejtette. A letartóztatásban lévő férfi nem adott különösebb magyarázatott a brutális gyilkosságra. Tettét azzal magyarázta, hogy fel ébredt, és akkor egyszerűen csak neki esett.