Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Arany: értékálló, biztos és adómentes befektetés

Arany: értékálló, biztos és adómentes befektetés

Barsi Ékszer

Két grammtól akár egy kilós címletekig megvásárolható a szekszárdi óra-ékszer üzletben.

Kevesen tudják, hogy a megtakarított pénzüket, hogyan mentsék meg az inflációtól! BARSI PÉTER ékszerész neve jól ismert szakmájában, üzlete több mint két évtizede elválaszthatatlan Szekszárdtól. A sokakat érintő témáról az elismert szakember osztotta meg gondolatait.

Van, aki ingatlant vásárolt, ami az elmúlt időszakban magas hozammal kecsegtetett, de ha pénzre van szükség és el kell adni azt, akkor bizony csak egyben értékesíthető, tehát meg kell válni az egésztől. Az eladás sem mindig megy simán, és a fenntartása is folyamatos költséggel jár, arról nem is beszélve, hogy helyhez kötött befektetés, vagyis nem tudjuk elvinni, ha szükséges.

Van, aki bankban tartja a pénzét. Jóesetben olyan betétben, ami valamicske kamatot is termel. De ebben az esetben elég csak összehasonlítani a kamatot, a számla összes költségével, ideértve a kamatadót, tranzakciós díjakat, számla vezetés költségeit, és ami a legfontosabb, az elszabaduló inflációt, melyet a rögzített kamatok nem követnek.

Van, aki valamilyen külföldi valutában látja a biztonságos megtakarítást. Magyarországon a legnépszerűbbek az Euro és az Amerikai Dollár. Ezek a valuták, az elmúlt időszak eseményeinek köszönhetően, a forinthoz képest erősödő tendenciát mutatnak, de nem szabad elfelejteni, hogy bármikor jöhet egy, az adott valuta számára kedvezőtlen világpolitikai esemény, melynek hatására az adott valuta ugyanilyen gyorsan értékét veszítheti!

Természetesen, ha valakinek nagyobb vagyont kell biztonságban tudnia, akkor a fent említett befektetési formák mindegyikére szükség van! Ez a vagyonmegosztás garantálja a likviditást.

De essék pár szó az ARANYRÓL. A fizikai aranybefektetés azt jelenti, hogy a megvásárolt aranyunkat kézhez kapjuk, és ennél fogva az aranybefektetésünkkel teljesen szabadon rendelkezhetünk. Egyik pillanatról a másikra pénzre válthatjuk, bármikor egyik országból a másikba szállíthatjuk, és biztosak lehetünk benne, hogy ott szintén találunk rá jó áron vevőt, ha készpénzzé akarjuk tenni.

Az arany vásárlása teljesen ADÓMENTES! Tehát áfát sem tartalmaz! A vásárlás mindig az éppen aktuális világpiaci áron történik, ezért a vásárlás helyett pontosabb, ha átváltásnak nevezzük az ügyletet.

Szekszárdon, csak a Széchenyi u. 32. szám alatti óra-ékszer üzletben végezzük az átváltást. Az aranyból, az egészen kis mennyiségtől, ami 2,0 gramm, egészen az egy kilogrammos kiszerelésig, minden címletet lehet vásárolni.

A címlet lista és az éppen a mai napra érvényes eladási árfolyam a következő:

2,0 gramm 58.000,-
5,0 gramm 137.100,-
10,0 gramm 269.800,-
20,0 gramm 509.200,-
uncia 790.200,-

50,0 gramm 1.268.000,-
100,0 gramm 2.525.900,-
250,0 gramm 6.297.400,-
500,0 gramm 12.582.200,-
1.000 gramm 25.164.400,-

 

Szekszárd, Széchenyi u. 32.

Telefon: 06 30 235 0672 • E-mail: barsi@barsiekszer.hu
www.barsiekszer.hu