MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Az utolsó másodpercben lőtt góllal még van remény

Az utolsó másodpercben lőtt góllal még van remény

24.hu

31-30-ra legyőztük Portugáliát, jöhet a keddi, Izland elleni csata az Eb-csoportkörben.

Elképesztő csatában, az utolsó másodpercekben szerzett Máthé Dominik-góllal 31-30-ra nyert a magyar férfi kézilabda-válogatott Portugália ellen, és megtartotta esélyét a továbbjutásra az Európa-bajnokság B csoportjában.

Ugyan se a portugálok, se a magyarok nem változtattak azon a 16 játékoson, akik az első fordulóban szerepeltek, mégis Gulyás István feje főhetett jobban, hiszen a hollandok ellen bokasérülést szenvedett Bánhidi Bencére – aki ugyan ott volt a kispadon – nem számíthatott.

A két csapat legutóbb a két évvel ezelőtti Eb középdöntőjében találkozott egymással, akkor a portugálok kétgólos félidei előny után nyolccal nyertek.

Ezúttal is a vendégek kezdtek jobban, a magyar csapat nagyon idegesen kézilabdázott, az ötödik percben szerezte az első gólját. 2-5-ről azonban egyre javuló védekezéssel és támadójátékkal sikerült egy 6-1-es szériával 8-6-ra fordítani.

A csütörtökön nagyon gyengén játszó Szita ezúttal meglőtte a bombagóljait, Mikler is belekapott egy-egy labdába, és a csarnok szinte felrobbant, amikor Máthé üres kapuba találva 11-8-ra alakította az eredményt.

Egy portugál azonban a földön maradt, a videózás után a bírók visszavitték a magyar kapuhoz a labdát, érvénytelenítették a gólt és kiállították Topicot.

Ez kicsit megfogta a csapatot, az ellenfél a 25. percben Duarte révén egyenlített (12-12), és a hajrát jobban kihasználva 15-14-es előnnyel mehetett pihenőre.

A fordulás után 12 percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Máthé és Topic góljaival sikerült kettővel ellépni (23-21), az 50. percben pedig Ancsin bombájával végre megvolt a három közte (27-24).

Ebben az időszakban a csereként beállt Székely nagyszerűen védett, Lékai sokat vállalt magára, így a hajrára nagyon jól nézett ki a csapat.

A portugálok azonban nem adták fel, Iturriza 28-28-nál egyenlített, így a vége thrillerré minősült: az utolsó támadás a mienk volt, 12 másodperccel a vége előtt Gulyás kapitány időt kért, majd Máthé nem kegyelmezett, beállítva a 31-30-as végeredményt.