Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Az okoskonnektor segít a spórolásban

Az okoskonnektor segít a spórolásban

napi.hu • fotó: hama.blog.hu

Háromszoros keresletnövekedést tapasztalt a MediaMarkt az okoskonnektorok iránt júliusban és augusztusban.

Az év hátralevő részében is hasonló érdeklődésre számítanak. Az okoskonnektorokkal a spórolni vágyók előre beprogramozhatják egy eszköz ki- vagy bekapcsolását, és irányíthatják azt egy mobilalkalmazáson keresztül.

Közel három hónap telt el azóta, hogy a kormány bejelentette a rezsiszabályok változtatását, vagyis a rezsiemelést. Bár az igazi téli időjárás még nem köszöntött be, a magyar lakosság hónapok óta igyekszik spórolni a gáz- és villanyfogyasztásán. Ennek része az is, hogy az egyik legnagyobb magyarországi forgalmazó szerint robbanásszerű igény alakult ki az úgynevezett okoskonnektorokra.

„Nem várt igényt támasztottak a júliusi rezsiváltozásra vonatkozó bejelentések, nagy erőkkel kellett készleteznünk fogyasztásmérőket és okoskonnektorokat. A keresletnövekedésre nem csak a kereskedőknek, hanem a gyártóknak is reagálniuk kellett, ezért új modelleket is bevezettek a piacra” – írta lapunknak a MediaMarkt sajtóosztálya.

Az áruházban kifejezetten azokat az okoskonnektorokat keresték a vevők, amelyek fogyasztást mérnek, és hagyományos fogyasztásmérőből is több fogyott a szokásosnál. Az okoskonnektorokkal azonban a spórolni vágyók előre beprogramozhatják egy eszköz ki- vagy bekapcsolását, és irányíthatják azt egy mobilalkalmazáson keresztül bárhonnan, ahol van internet-hozzáférés. A vásárlók tehát úgy gondolják, megéri a befektetés: az elmúlt időszak legkelendőbb típusa egy 9000 forintos darab volt.

A MediaMarkt júliusban és augusztusban egyaránt háromszoros növekedést tapasztalt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Szeptemberben a tavalyi forgalom kétszeresét sikerült hozniuk. Bár az augusztusi forgalom megugorhatatlannak tűnik, a vállalat hasonló érdeklődésre számít az év hátralevő részében, és a készletellátást is ennek megfelelően alakítja.