MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Az ír kapitány szerint rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy kifütyülték a térdelő játékosait

Az ír kapitány szerint rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy kifütyülték a térdelő játékosait

eb.24.hu • fotó: hirstart.hu

Az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a mérkőzés előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Írországgal a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsén. A csapat egy hét múlva már Portugáliával néz szembe a Puskás Arénában, majd négy nappal később Franciaországgal, a csoportkört pedig Münchenben zárjuk.

Gólnélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Írországgal az utolsó felkészülési mérkőzésén. Egy hét múlva már Portugáliával találkozik Marco Rossi csapata a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar csapat egymást követő tizenegyedik mérkőzésén maradt veretlen.

A keddi mérkőzés kezdő sípszava előtt az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve, amire füttyszó érkezett a nézőtérről. Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar csapat tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak. A találkozót követő sajtótájékoztatón szóba került a fütty, az ír kapitány pedig csalódottan nyilatkozott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk. Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét – mondta Stephen Kenny a csakfoci.hu cikke szerint.

Marco Rossit is megkérdezték, ő azt mondta, hogy a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. Ez most is így volt, és a jövőben sem fog változni. „A szurkolóink viselkedésének okairól viszont őket kell megkérdezni” – tette hozzá.