MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Az érintett városok polgármesterét nem hívták meg a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő tram-train átadására

Az érintett városok polgármesterét nem hívták meg a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő tram-train átadására

szmo.hu

Hétfő reggel adták át az új gyorsjárművet.

Márki-Zay Péter és Botka László ellenzéki városvezetők csak délelőtt avatták fel az új közlekedési eszközt.s

Hétfő reggel átadták a Szeged és Hódmezővásárhely között üzemelő új gyorsjárművet, a tram-traint, ami Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének egyik komoly projektje.

Lázár János, a projekt kormánybiztosa szerint a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legyen a régió egyik legjobb országa.
Az átadáson jelen volt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is, nem hívták azonban meg Márki-Zay Pétert és Botka Lászlót. Hódmezővásárhely és Szeged polgármestere csak a nap folyamán később avatja majd az előzetes számítások szerint az eddigi közlekedési eszközöknél 3 perccel gyorsabb vonalat.

Ugyanakkor – a hvg.hu beszámolója szerint – Lázár János, ugyan név nélkül, de utalt ellenzéki politikusokra, mondván:

„Politikai potyautasok is utazhatnak. Lesz belőle jó néhány, aki azt mondja, hogy az ő nagy sikere ez a projekt”.

Márki-Zay Péter végül reggel fél 10-kor utazott a tram-trainnel, hogy Botkával együtt a polgármesterek is felavassák az új eszközt.

A hvg.hu megjegyzi, hogy már a 2000-es évek közepén felmerült a tram-train építésének a lehetősége, 2007-ben megvalósíthatósági tanulmány is készült. Végül 2011-ben írták alá a tervezési pályázatok beadásáról a megállapodást, akkor Botka László és Lázár János együtt tartottak erről sajtótájékoztatót.