MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Ausztrál cukkini szeletek

Ausztrál cukkini szeletek

Verena Lugner neves szakács és fűszerszakértő ajánlja cukkinis receptjét.

Az ausztrál cukkini szeletről Verena Lugner írt a Der Spiegelben, a neves szakács és fűszerszakértő Gordon Ramsaynél dolgozott korábban, könyveket írt és saját rovatot vezet. Emellett séfeket képez és tanácsot ad élelmiszeripari cégeknek, miközben recepteket és márkakoncepciókat fejleszt. Mostani receptjét az ausztrál tengerparton fogyasztotta el, de állítja, hogy a kenguruk és fókák társasága helyett saját erkélyünkön, udvarunkon, vagy konyhánkban is falatozhatunk jóízűen.

Hozzávalók kb. 8 darabra: 1-2 cukkini (kb. 600 gramm), 1 fej hagyma, 1 evőkanál olivaolaj, 100 ml tejszín, 5 tojás, 120 gramm liszt, 15-20 pácolt olajbogyó, 120 gramm cheddar vagy egyéb fűszeres sajt, 1-2 marék petrezselyem, 1-2 marék kapor, 1-2 marék metélőhagyma, só, őrölt fekete bors.
Elkészítése: Felmelegítjük a sütőt (alsó és felső sütés) 180 °C fokra, egy téglalap alakú 20×30 centis tepsit kivajazunk (természetesen más forma is lehetséges). A cukkinit megmossuk, és héjával lereszeljük, szitára tesszük. A hagymát felkockázzuk, és egy serpenyőben az olivaolajon megdinszteljük. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Az olajbogyót kimagozzuk, vékony karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fűszernövényeket felaprítjuk.
Ezután óvatosan kinyomjuk a cukkinit a szitában, és a tojásos keverékbe forgatjuk a sajttal, fűszernövényekkel és olajbogyóval együtt. Sózzuk, borsozzuk. A masszát a formába öntjük, és kb. 40-45 percig sütjük. A cukkini szeletek hidegen vagy melegen is ízletesek, hűtőben akár három napig is tárolható.