MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Arcmaszk-kilövésre felkészülni!

Arcmaszk-kilövésre felkészülni!

hvg.hu

Allen Pan olyan „fegyvert" épített, ami arcmaszkot lő az emberek szájára.

Hiába az Egészségügyi Világszervezet, az orvosok és úgy általában a józan ész érveinek figyelmeztetése, sokan továbbra is úgy gondolják, hogy az arcmaszk viselése felesleges, hiszen „az úgysem véd meg a koronavírustól„. Ezzel csupán annyi a baj, hogy a kétkedők nemcsak a saját, mások egészségét is veszélybe sodorják. Emiatt sok olyan videót találni az interneten, ahol a maszkot nem viselők gyakran a tettlegességig is elmennek, csak azért, hogy bejuthassanak egy boltba, ahová egyébként nem engednék be őket. Sőt, volt már olyan eset is, ami tragédiával végződött. Ezt elégelhette meg a YouTube-videókat gyártó Allen Pan, aki egy nem mindennapi dologra szánta el magát: olyan „fegyvert„ épített, ami arcmaszkot lő az emberek szájára. Pontosabban szólva: megpróbálja.
A sűrített levegővel – valójában a szódavíz készítéséhez használható szén-dioxid- patronnal – működő szerkezet lényegében olyan, mint a filmekből is ismert, és a bűnüldöző szervek által használt hálóvetők.
A Mask Gun hatótávolsága a videó alapján nem túl nagy, ám a jelek szerint egyértelműen működik. Bár a „fegyvert„ természetesen csak a móka kedvéért építette meg, egy apokaliptikus jövőben még egy ilyen is elképzelhető lenne.