MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Aranyrudakra bukkant két karanténban unatkozó francia kisfiú

Aranyrudakra bukkant két karanténban unatkozó francia kisfiú

24.hu

Kerti kunyhót akart magának építeni két karanténban unatkozó, tízéves francia kisfiú.

A tízéves gyerekek a szüleikkel már a kijárási korlátozások franciaországi bevezetése előtt elköltöztek Párizsból, a család vidéki házába, a fővárostól nagyjából 180 kilométerre, délnyugatra fekvő, festői kisvárosba, Vendôme-be.

Mióta beköszöntött a kellemesebb idő, a gyerekek a leggyakrabban a kertben játszottak. Néhány nappal ezelőtt kitalálták, hogy kunyhót építenek maguknak. Apjuk, egy 60 éves üzletember megengedte nekik, hogy a nagyanyjuk régi lepedőit is felhasználják, amiket egy használaton kívüli szobában, egy régi szekrényben tartottak.

Ahogy a gyerekek előszedték a lepedőket, két nehéz tárgy esett ki közülük. A fiúk azonban nem foglalkoztak velük, mentek a dolgukra. Később azonban megemlítették a dolgot az apjuknak, aki megkérte őket, hogy vigyék oda neki a tárgyakat. A férfinek sejtelme sem volt róla, hogy mik lehetnek azok.

A fiúk hamarosan két darab, egyenként egykilós aranytömböt adtak az apjuk kezébe. A nemesfémet a gyerekek nagyanyja vette és rejtette el, még 1967-ben. Ezt onnan lehet tudni, hogy a tömbök mellett megtalálták a vásárlást igazoló korabeli dokumentumokat is.

A fiúk apja egy aukciósházra bízta az aranytömböket. Az értékük egyenként 40 ezer euró (közel 14 millió forint) lehet, ám mivel a járvány miatt emelkedő pályán van az arany ára, valószínű, hogy ennél jóval több pénzt is kaphatnak értük. Az apa azt mondja, kivár egy kicsit az eladással, hátha kaphat a két tömbért összesen 100 ezer eurót (közel 35 millió forintot).

A két fiú, mint becsületes megtalálók, ragaszkodnak a nekik járó jutalomhoz. Megígértették az apjukkal, hogy építtet nekik egy úszómedencét az udvarra.