MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Amputált lábú modell is szerepel a legendás kalendáriumban

Amputált lábú modell is szerepel a legendás kalendáriumban

hvg.hu

Kate Moss lánya és egy amputált lábú modell is szerepel a Pirelli új kalendáriumában.

Bemutatták a Pirelli híres naptárjának legújabb kiadását, amelybe Emma Summerton fotográfus készített az őt megihlető modellekről gyönyörű fotókat.

"Levelek a múzsának" – ezt a címet viseli a Pirelli olasz gumiabroncsgyártó 2023-as exkluzív naptára, amelybe Emma Summerton ausztrál fotóművész készítette a képeket. A Pirelli-naptárak gyakorlatilag műalkotásoknak számítanak, minden évben egy-egy világhírű fotográfust kérnek fel a munkára, aki a saját művészeti koncepciója mentén, az általa kiválasztott modellekkel, színészekkel, sportolókkal, inspiráló személyiségekkel készíti el a képeit.

Summerton ezúttal álomszerű fotókat csinált, és olyan modelleket keresett, akik a modellkedésen kívül is, számára inspiráló dolgokkal foglalatoskodnak, és a divatszakmára is nagy hatással vannak. Így került be a naptárba például Ashley Graham, aki a világ leghíresebb plus-size modellje, és "Az aktivista" nevet kapta, vagy a 24 éves Lauren Wasser, aki korábban toxikus sokk szindróma következtében mindkét lábát elvesztette, de művégtagokkal is rendszeresen látható a kiutókon. Wasser "Az atléta" jelzőt kapta Summertontól.

A 14 kiválasztott modell között szerepel még Lila Moss, aki anyja, Kate Moss nyomdokaiban jár: 30 évvel azután látható a Pirelli kalendáriumában, hogy az édesanyja először került a naptárba. Moss "A látnok" múzsanevet kapta, Cara Delevingne "Az előadót", mivel modellkarrierje mellett gyakran vállal el filmes szerepeket is, Emily Ratajkowski pedig "Az író" becenéven fut, utalva ezzel a 2021-ben megjelent My Body című önéletrajzi könyvére.