MENÜ
2024. július 16.
Valter
Állati nyomozó

Állati nyomozó

hobbiallat.hu

330 elveszett kutyust segített már vissza a gazdihoz drón segítségével.

Egy fillért sem fogad el a munkájáért, a 44 éves nőt az motiválja, hogy látja, micsoda örömet okoz a gazdiknak. Amikor sikerül egy elveszett kutyust megtalálnia, a határtalan boldogság számára az igazi fizetség.

Erica Hart az első drónját még az édesapjától kapta ajándékba 2018-ban. Miután sokat gyakorolt vele, az apja felhívta a figyelmet rá, hogy a környéken egy kutyus elveszett és javasolta a lányának, hogy próbálja meg a drónnal megkeresni. Erica felhívta a gazdit, kiderült, hogy egy schnauzerről van szó, aki egy séta során keveredett el és sikerült is rálelnie a kutyára.

Innentől kezdve elindult a lavina, a gazdák egymásnak adták a nő elérhetőségét.
Erica a hőkamerás drónnal azóta 330 hazatalálásban vállalt szerepet. Ha eltűnik egy négylábú, Skóciától Somersetig ő az első, akit ugrasztanak.

Erica mindent megtesz a kutyusokért. Úgy számolja, hogy már kb. 30 drónja volt, amióta kezdte és rájött, hogy a legfontosabb számára a munka emberi oldala. Látott már hatalmasra nőtt férfiakat könnyekben kitörni, megfizethetetlen látni az arcukat. A kutyus a legtöbb családnál olyan, mint egy gyerek.

A nő hőkamerás drónja segítségével dolgozik és nem csak ebeket, de macskákat, emut, tehenet is megtalált már, sőt a hegyimentőknek is segített már eltűnt emberek keresésében.
Erica a hét 7 napján hívható, még karácsonykor és Szilveszterkor is a terepen dolgozott. A leghosszabb keresése 12 napig tartott, ez pedig az elmondása szerint elsősorban az eltűnt állat viselkedésétől függ.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org