MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Ahol a tündérek élnek

Ahol a tündérek élnek

senior.hu

Az autista fiának készített erdei mesevilágot az édesanya, ami ma már a környékbeli gyerekek kedvenc helye.

A saját fián akart segíteni, de az ötlete tömegeket mozgatott meg – Therese Ojibway nem is gondolta, hogy milyen fontos dolgot tesz. A New Jersey-ben élő anya varázslatos körítéssel igyekezett a fia számára minél élménydúsabbá tenni az erdő egy részét a South Mountain Conservancy területén.

Az volt az anya célja, hogy autista fia természetközeli élményeit gazdagítsa és izgalmasabbá tegye. Idővel a tündérházikók, manólábnyomok és mesebeli világ annyira népszerűvé vált, hogy a környékbeliek is felfedezték, a hatóságok pedig áldásukat adták az ügyre.

Therese dinamikus megoldásnak vélte azt, hogy a gyerekeket a természetbe csalogatja, ahol a képzeletük szabadon szárnyalhat, a kreativitásukat kiélhetik, akár még a speciális igényű gyerekek is. Egy igazi kis varázsvilág született itt. “

Ojibway és fia ugyan már néhány éve elköltöztek, de az attrakció annyira kedveltté vált, hogy a követők továbbra is karbantartják. Napjainkban a meseösvény egy önkéntesek által gondozott kezdeményezés, amely fantasztikus teret és lehetőséget biztosít a gyerekeknek.

Több mint 100 aprócska házikó sorakozik itt, amik természetes anyagokból készültek, ezek egy részét az erdőből szerezték be. A felhasznált anyagok nyom nélkül lebomlanak majd az idők során. A parányi lakok elrejtve az erdő zugaiba tökéletes helyet biztosítanak a tündéreknek, akik így rejtve maradnak a kíváncsi szemek elől.