Tam_Bau
MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Agrováz Építőipari Kft.: Hét helyszínen építenek

Agrováz Építőipari Kft.: Hét helyszínen építenek

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

„Az új pályázatokra várunk, most csak plusz források érkeztek.”

Agrárlétesítményeket terveznek, kiviteleznek, acélszerkezeteket gyártanak. Az Agrováz Építőipari Kft. szakmai múltja 28 évre tekint vissza, szoros együttműködésben dolgozik a mezőgazdaság szereplőivel. LENKEY IMRE ügyvezető neve és szava garanciát jelent, személyesen követi nemcsak a kivitelezési munkákat, hanem a megrendelőknek fontos pályázati lehetőségeket. Ennek apropóján egy új információról kérdeztük a szakembert.

A közelmúltban jelent meg a szakmai sajtóban, hogy a Vidékfejlesztési Programban megítélt támogatások kifizetéséhez kapcsolódóan a magyar költségvetés az idén 750 milliárd forintot biztosít, amelyből 386 milliárd forint már megérkezett az érintettekhez. Nagy István agrárminiszter június elején egy gazdafórumon jelentette be, hogy egyéb ágazatok mellett az állattartó telepek fejlesztésének támogatása keretében 74 milliárd, a terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztése kapcsán 11,5 milliárd forint támogatás odaítéléséről született döntést.

– Ez nem új pályázati kiírást jelent – mondta Lenkey Imre. – Pályázatíró kollégákkal is konzultálva azt mondhatom, hogy a korábban, 2021-ben kiírt agrárpályázatokra nagyon sokan pályáztak, köztük szép számmal vannak a mi partnereink is. Közülük voltak, akik első körben nem nyertek, forráshiány miatt várakozniuk kellett. A fent említett keretnövelésből most esélyt kaptak. Körülbelül egy hónappal ezelőtt érkezett hozzánk is értesítés, hogy az egyik szerződött megrendelőnk, akinek a tervezés, pályáztatás során segítettünk, és szerződést is kötöttünk, most nyert a pályázaton. Ez egyben nagy kihívást is jelent, ugyanis a kivitelezés csak ezután kezdődhet el.

– Az Agrováz Építőipari Kft. jelenleg is hét helyen van jelen az országban, a kivitelezés nem állhat le, ha az évvégi határidőt tartani szeretnénk. Tavaly 18 beruházási szerződésből 11-t sikerült elkészíteni, és idén is nagy erőfeszítést, koncentrációt követel, hogy szerződés szerint átadásra kerüljenek a létesítmények – tette hozzá a cégvezető.
A megbízások nagy részét az agrárberuházások teszik ki, a munkák kevesebb, mint tíz százalékában más ágazatból keresik meg őket, ilyenkor elvállalják egyéb létesítmények, raktárcsarnokot építését is. Ezer szállal kötődnek az agrárium szereplőihez, vagyis várják az új pályázati kiírásokat, amit idén szeptemberre, illetve jövő tavaszra ígér a tárca. Lenkey Imre úgy fogalmazott: – Nagyon sok a munkánk, elfoglaltak vagyunk. Nem kesergünk, nem bizonytalankodunk, nincs rá időnk.

Agrováz Építőipari Kft.
Szekszárd, Dienes Valéria u. 6. fsz. 1.
Tel.: 74/412-344, 30/9569-290
e-mail: agrovazbau@gmail.com