Tam_Bau
MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Agrováz Építőipari Kft.: A mezőgazdaság építője 27 éve

Agrováz Építőipari Kft.: A mezőgazdaság építője 27 éve

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Az Agrováz Építőipari Kft. szakmai múltja 27 évre tekint vissza, magtárak, állattartó telepek, mezőgazdasági létesítmények, csarnokok nagy számban jelzik munkájukat országszerte.

Agrárlétesítményeket terveznek, kiviteleznek, acélszerkezeteket gyártanak. LENKEY IMRE ügyvezető igazgatót évértékelésre kértük, és a jövő év kilátásairól beszélgettünk.

– Nagyon munkás és nagyon fárasztó évet záruk 2022-ben – kezdte az ügyvezető igazgató. – Magtárakra kiírt pályázatokból 18 szerződést sikerült megkötni, megrendelőink Mezőkövesdtől Tapolcán át Barcsig, az ország távoli pontjain találhatók. Jelenleg tizenegy beruházás van folyamatban, és nagy erőfeszítést, koncentrációt követel, hogy ezekből még hat-hét létesítmény idén átadásra kerüljön.
– Az elmúlt év végén, a Covid-helyzet ellenére bizakodó volt, ezek szerint bejött a várakozása.
– Így van, árbevételünk jelentősen emelkedett. Számításaink szerint év végéig átlépjük az egymilliárd forint árbevételt, és megfelelő eredménytartalommal is számolhatunk. El kell mondani, hogy a pályázati kiírást alapul véve az elmúlt időszakban, elsősorban a háború miatt, jelentősen elszaladtak az árak, az acéltermékek ára minimum megduplázódott. Sajnos a pályázat nem adott lehetőséget az acéltermékek árának változtatására, és itt csak a 2020-ban beadott költségvetés szerinti árakat lehetett elszámolni. Ez csökkentette az eredménytartalmat, de azt gondolom, így is elégedettek lehetünk.
– Mire számít a következő évben?
– Bizakodóak vagyunk a jövő tekintetében, mert néhány napja Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy jóváhagyták a következő időszak agrártámogatásait, és a kitűzött célok között szerepel az agrártárolók építése. Ez megfelelő hátteret biztosít, bízunk benne, hogy továbbra is kiszolgálhatjuk az agrárvállalkozások megrendeléseit. A nagyszámú munka miatt sok új alvállalkozót kellett bevonnunk az építések során. Nagy szerencsénkre jól választottunk, minőségi és korrekt munkát végeztek alvállalkozóink, ami nagyban megkönnyítette a kivitelezést.
– Ön évek óta elkötelezett támogatója jó ügyeknek, helyi közösségeknek…
– Az általam fontosnak tartott közösségi programokat mindig szívesen segítem, a tavalyi év elején sajnos elmaradt a hagyományos Váz-Bau Kupa, reménykedünk, hogy a jövő év elején meg tudjuk szervezni. Lokálpatriótaként örömömre szolgál, hogy az újjáalakult kölesdi labdarúgócsapat jól szerepel a megye II-ben, barátaimmal továbbra is járunk a meccsekre. Szívesen támogattam a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Szervezetét, illetve a Tolna Megyei Nemzetőrség karitatív tevékenységét is.
Ez a munka teljeskörű koncentrációt igényel, ezért nagyon hálás vagyok feleségemnek, aki biztosítja számomra a nyugodt körülményeket, és nagyon sok munkát átvállal. Az ünnephez közeledve, köszönöm kollégáimnak, alvállalkozóimnak, minden közreműködőnek a tisztességes munkát, remélem, hogy jövőre is számíthatok rájuk. Ezúton kívánok a Tolna Megyei Krónika olvasóinak is békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet.

Agrováz Építőipari Kft.

7100 Szekszárd, Dienes Valéria u. 6. fsz. 1.
Telefon: 06 30/956-9290
e-mail: agrovazbau@gmail.com