Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
A világ legfiatalabb dollármilliárdosa 19 éves és pszichológiát tanul

A világ legfiatalabb dollármilliárdosa 19 éves és pszichológiát tanul

igenyesferfi.hu / Kovács Patrik

A két testvér elsőként került fel a 25 legfiatalabb dollármilliárdost tömörítő listára.

Livia Voigt még csupán 19 éves, ám ahelyett, hogy egy óriásvállalatot igazgatna, pszichológiát hallgat az egyetemen. Összvagyona mégis meghaladja az 1 milliárd dollárt.
A Forbes újra elkészítette a világ legfiatalabb milliárdosainak listáját, s az élen az 1,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező, 19 esztendős Livia Voigt végzett. A fiatal lány jelenleg pszichológiát tanul az egyetemen, ugyanakkor 3,1 százalékos részesedése van a brazi elektromos berendezések gyártásával foglalkozó vállalatban, a WEG-ben. A céget Livia néhai nagyapja alapította. Voigt és nővére, a 26 éves Dora Voigt de Assis elsőként kerültek fel a 25 legfiatalabb dollármilliárdost tömörítő listára.

Werner Ricardo Voigt, a WEG alapítója 2016-ban hunyt el. A vállalat a világ 135 országába exportál termékeket, és az egyik legsikeresebb elektromos motorgyártó.

Livia unokatestvérei, Eduardo és Mariana valamivel magasabb (fejenként 3,9 százalékos) részesedéssel büszkélkedhetnek. A Forbes kiemeli, hogy sem Dora, sem Livia nem tölt be semmilyen szerepet a vállalatvezetésben.

A WEG-nek összesen 10 külhoni országban van saját gyára. A cég 2022-ben körülbelül 6 milliárd dolláros bevételt produkált.

A Forbes milliárdos-listájának 25 legifjabb tagja mind 33 éves vagy annál is fiatalabb. A lajstrom 30 év alatti szereplői között egyetlen self-made milliárdost sem találunk, ami a lap szerint a vállalkozó milliárdosok körének rohamos elöregedésével, valamint a mostanában kezdődő nagy vagyoni átrendeződésekkel magyarázható.