MENÜ
2021. árpilis 17.
Rudolf
A stílusos habzóbor

A stílusos habzóbor

player.hu

A habzóborok világa alapból különleges és kicsit rejtélyes, de az újítás nem maradhat el egy ilyen hagyományos italnál sem.

Ennek az a célja, hogy felidézzen hat klasszikus olasz koktélt, amelyek ikonikusak az olaszok számára. Az egyedi projektnek az első kiadása az új életre keltett Bellini. Ez az érzéki ital úgy született, hogy a piemonti Moscato habzóbort a Trentino Alto Adige (dél-tiroli) őszibarackpüréjével ötvözték. Friss és finom ízével, valamint kiegyensúlyozottságával a Bellini szinte mindenhez passzol. Ideális villásreggeli-ital, de ugyanolyan finom egy vacsora alkalmával, mint egy könnyű aperitifként, vagy randevúra. Édes, ugyanakkor száraz, kimondottan frissítő, kifinomult ital.

Ennek a barackos, epres bájitalnak az ötletgazdája Giancarlo Mancino, nemzetközi bárszakértő és tanácsadó. A SeiBellissimi pezsgőkoktélok ötlete abból a gondolatból ered, hogy a hagyományt egy kis innovációval kell újjáéleszteni.

Ezért kereste meg a szakember a Castello Monte Vibiano társaságot – az 1700-as évek eleje óta családi vállalkozásként működő olasz céget –, amelynek alapelvei a modernitásból, a hagyományokból és a fenntarthatóságból állnak. Azokra is gondoltak, akik szeretik a stílusos, összetett ízeket, de az alkoholt nem, így mentes változat is létezik BelliNo néven.
Az első Bellini koktélt 1948 nyarán alkották meg a velencei Harry's bárban, amely közvetlenül a Canale Grande mellett található, és olyan ikonikus törzsvendégei voltak, mint Humphrey Bogart, Truman Capote és Ernest Hemingway. A koktél egyedülálló színe nagyon hasonlít Giovanni Bellini 15. századi velencei művész híres festményén megjelenő egyik szent tógájára, innen származik a névválasztás ötlete.