MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
A román kézis élesen bírálta a játékvezetőket, büntetést kapott

A román kézis élesen bírálta a játékvezetőket, büntetést kapott

nemzetisport.hu

Cristina Neagu 4000 eurós pénzbírságot kapott az EHF-től.

Éles kritikával illette a játékvezetőket a női kézilabda Bajnokok Ligája előző idényének negyeddöntőjében rendezett CSM Bucuresti–Esbjerg párharc után a román csapat világklasszisa, Cristina Neagu, aki szerint a játékvezetők ejtették ki csapatát a sorozatból. Az Európai Kézilabda-szövetség most megbüntette a játékost nyilatkozata miatt.

Neaguék 33–31-re veszítették el hazai pályán az Esbjerg elleni negyeddöntő visszavágóját, így 65–59-es összesítéssel búcsúztak a Bajnokok Ligájából. A klasszis játékos a mérkőzés után arról beszélt, hogy a spanyol játékvezetői páros, Javier Álvarez és Yon Bustamante López teljesen egyoldalúan vezették a mérkőzést, a román sajtó szerint pedig Emilie Arntzen második félidei kiállítása háborította fel őket. Neagu „jól látható lopásnak” nevezte a játékvezetést.

„A legutóbbi Európa-bajnokság, a Montenegró elleni mérkőzés óta nem éltem át ekkora lopást. Gratulálok az Esbjergnek, kétségkívül jó csapat, de ma győzelmet érdemeltünk. Heten kilenc ellen viszont nem lehet kézilabdázni. A második félidőben teljesen lezárták a meccset mindenféle furcsa ítéletekkel, a hab a tortán a két piros lap, leginkább Arntzené. Nem tudunk a rendszer ellen harcolni” – mondta akkor Neagu, akinek kritikája természetesen az Európai Kézilabda-szövetséghez (EHF) is eljutott.

Az EHF most honlapján közölte, hogy 4000 eurós pénzbírsággal büntette Neagut a mérkőzés utáni nyilatkozata miatt.