MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A spanyolok magasabb fokozatba kapcsoltak, és megverték a Fradit

A spanyolok magasabb fokozatba kapcsoltak, és megverték a Fradit

telex.hu

Európa-liga: a Ferencváros 3-1-re kikapott a Real Betistől.

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Real Betistől, az Európa-liga csoportkörének második meccsén. A Fradi végig veszélyes volt, de a spanyolok kíméletlenül kihasználták a védelmi hibákat.

A Ferencváros a Bayer Leverkusen ellen kezdte az Európai-liga csoportkörét, akkor Németországban 2-1-re kikapott a magasabb jegyzett ellenféltől, és a Real Betis ellen sem a Fradi volt az esélyes. A Betis az El-ben 4-3-ra verte a Celtic Glasgow-t, és a spanyol bajnokságban is jól szerepel, legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott.

A Fradi bátran kezdett, az első negyedórában jó ritmusváltásokkal és labdaszerzésekkel többször megindult a Betis kapuja felé, Uzuni még lőni is tudott, igaz, a kapura egyáltalán nem volt veszélyes. A biztató rajt után jött a hidegzuhany. A 17. percben nem sikerült lesre állítani a Betist, így a védelem mögé kerültek a spanyolok. Jobb szélről Rodri adott be Ćivić mellett a középen érkező Fekir pedig három hazai védő mellett is megkaparintotta a labdát, majd közelről a kapuba bombázott.

A Ferencváros lendületét nem törte meg a gól, pár gyors akcióval nyomás alatt is tartotta a Betist, az egyenlítéshez azonban ez nem volt elég. A spanyolok hamar kijöttek a szorításból, és már ők voltak veszélyesebbek.

A 32. percben viszont már a Fradinak is volt kaput eltaláló lövése, Samy Mmaee Uzuni szögletét fejelte a bal alsó sarokra. A nem túl erős kísérletet Rui Silva gond nélkül fogta. Két perccel később már a hazai kapu előtt jött egy veszélyes szöglet, amit Guardado hat méterről fejelt kapura, ezt Dibusz Dénes hatalmas bravúrral tolta ki.

A félidő utolsó öt percében aztán megint a Ferencváros dominált. Először Ryan Mmaee került közel a gólhoz, Ćivić bal oldali beívelését a védők mögé érkezve próbálta kapura fejelni, majd jött Uzuni a 43. percben. Az albán csatár letámadta a védő Rodrit, majd meg is szerezte a labdát. Meg is indult vele az előtte nyíló térben, majd 18 méterről egy remek mozdulattal eltekert a kapus mellett (1-1).

A második félidő elején a Fradi ott akart folytatni, ahol abbahagyta. Uzuniék újra és újra letámadták a védőket, hátha egy labdaszerzésből meg tudnak indulni a kapu felé. A taktika nem vált be, de a Betisnek így is kellemetlen perceket szereztek.

Mindkét csapat nagy iramot diktált, és a veszély is benne volt a játékukban, a Fradi Tokmac Nguen beállásából is profitált, a támadójátéka még erősebbé vált, és már a labdát is többet birtokolták a hazaiak, mint korábban.

A Betis is többször eljutott a Fradi kapujáig, ezeket az akciókat sikeresen megakadályozták a védők, de egy szögletnél megint egy pillanatnyit rövidzárlat döntött. Fekir beívelését a védő Henry Wingo tette be a kapuba, öngóllal vezetett újra a Betis.

A Fradi nem tört össze, továbbra is lelkesen rohamozott a kapu felé, Peter Stöger edző is támadószellemben frissített a csapaton, a védő Botka helyére a szélső Zubkovot rakta fel a pályára az utolsó percekre. A 90+3. percben a Fradi-edző még a kapus Dibuszt is felküldte fejelni egy szöglethez, de ez a húzása sem volt elég, Sammy Mmaee fejese nem találta el a kaput.

Egy perccel később pedig a Betis megint megbüntette a kihagyó ferencvárosi védelmet. Egy spanyol bedobás után Fradi-játékos csúsztatta meg a labdát, amire Tello lecsapott, majd pár csel után lerázta a védőket, és 16 méterről a kapuba lőtt laposan, ezzel  3-1-re nyert a Betis.

A csoport másik meccsén a Bayer Leverkusen 4-0-ra győzte le a Celticet, így a csoportban két nullapontos és két hatpontos csapat van.

Ferencváros–Real Betis (spanyol) 1-3 (1-1)
gól: Uzuni (44.), illetve Fekir (17.), Wingo (76., öngól), Tello (95.)

A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 2 2 – - 6-1 6 pont
2. Real Betis 2 2 – – 7-4 6
3. FERENCVÁROS 2 – - 2 2-5 0
4. Celtic Glasgow 2 – - 2 3-8 0

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.