MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
A Nike újítása: „felújított

A Nike újítása: „felújított" cipők

hvg.hu

Az enyhén használt cipőket kívánják piacra dobni. A cél a fenntartható fejlődés.

A Nike hétfőn jelentette be, hogy piacra dobja az enyhén kopottan, illetve némi gyári hibával rendelkező cipőit, amelyeket visszaküldenek nekik – írja a CNN. A fertőtlenített és kitisztított cipőket kedvezményes áron kívánják eladni az Egyesült Államokban az erre kiválasztott 8 üzletben, az év végéig pedig tovább bővítenék az ilyen boltok körét. A cikk szerint azokat a cipőket adják el újra, amelyeket 60 napos garancián belül visszaküldenek a vásárlók.

A Nike közölte, hogy egészen széles választék lesz a "felújított" cipőkből, beleértve a VaporMax, az Air Max és a React márkákat is. A nyárra már ilyen tipusú gyermekcipőkkel is készülnek.

A kezdeményezést a fenntartható fejlődés jegyében harangozták be, a nagy márkák az elmúlt időben próbálnak olyan képet mutatni magukról, hogy készek tenni a klímaváltozás ellen. Ez rájuk is fér, mert – mint ahogy a CNN írja – a divatipar szereplőit a legnagyobb szennyezők között tartják számon.

A Nike célja egyébként, hogy 2025-ig 70 százalékkal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ezenkívül a tízszeresére növelné azoknak a termékeiknek a mennyiségét, amit felújítanak, újrahasznosítanak, vagy elajándékoznak.