MENÜ
2024. árpilis 24.
György
A legújabb Volvo-SUV

A legújabb Volvo-SUV

hvg.hu

Öt centiméter vastag üvegek a szinte elpusztíthatatlan új Volvóban.

A svéd gyártó XC90-es divatterepjárója még a robbantásoknak is ellenáll, úgy, hogy ezt abszolút nem veri nagy dobra.

A Volvo bemutatta legújabb modelljét, a keresztségben XC90 Armored nevet kapott SUV-ot, mely első blikkre lényegében ugyanúgy néz ki, mint bármelyik normál XC90-es:

Ez teljesen szándékos, ugyanis az újdonság vásárlói nem szeretnék felfedni, hogy pontosan milyen járműben foglalnak helyet. Az XC90 Armored ugyanis egy nagyon komoly páncélzatot kapott autó, mely lényegében arra született, hogy minden körülmények mellett megvédje a benne helyet foglalók életét.



Az újdonság 320 lóerős Volvo XC90 T6 AWD Inscriptionként kezdi meg az életét a svédországi Torslandában, ahonnan átszállítják a Trasco németországi Brémában található üzemébe. Az autó itt 1 centiméter vastag komplett páncélozást és 5 centiméter vastag golyóálló üvegeket kap, és ennek köszönhetően 360 fokos védelmet biztosít a lövedékek és a robbantások ellen.



A második legkomolyabb védelmi szintnek, a VPAM VR8-nak megfelelő Volvo tömege megközelíti a 4,5 tonnát, amihez természetesen a fékeket és a felfüggesztést is hozzáállították. Az egyelőre ismeretlen árú Volvo XC90 Armored első példányait a jövő év első felében vehetik majd át a megrendelők.