Tam_Bau
MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
A kreativitást segíti, induló vállalkozásoknak készült

A kreativitást segíti, induló vállalkozásoknak készült

foramagazin.hu

A gyors kivitelezési idő betartása érdekében moduláris, előregyártott építési módszert alkalmaztak.

A Macquarie egyetem számára készült inkubátorház célja, hogy összehozza a vállalkozói szellemet, a kreativitást és az együttműködést. Az induló vállalkozások számára készült inkubátorház két pavilonból áll, melyek nem fix elrendezésűek, gondolva a jövőbeni várható átalakításokra és változó funkciókra.

Az épület kifelé tágul, nagyvonalú verandákkal és teljes magasságú üvegezéssel rendelkezik a homlokzat nagy részén, amely kapcsolódásra ösztönöz és keretbe foglalja a kilátást.

Az építészeti alapelvek, a természetes anyagok harmonikus palettája és a rácsos forma a campus építészeti környezetének meghatározó jellemzőit is tükrözi.

A gyors, 12 hónapos kivitelezési idő betartása érdekében moduláris, előregyártott építési módszert alkalmaztak. Az építészek szorosan együttműködtek a kivitelezővel a tervezés magas szintű megvalósítása érdekében, a tervek részben a kézi vázlatkészítés hagyományos eszközeivel készültek, de döntő fontosságú volt a 3D-s BIM-modellek használata is.

A projektet a kitűzött határidőn és költségvetésen belül valósították meg. Egy olyan épület, mint az inkubátorház, egyértelműen jelzi az innováció fontosságát a Macquarie Egyetem kultúrájában.