MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A kijelölt háziorvosok 10–10 idős embert olthatnak be jövő héten

A kijelölt háziorvosok 10–10 idős embert olthatnak be jövő héten

hvg.hu

Lesznek olyanok is, akiket a megyei kórházba szállítanak oltásért.

Pénteken kapnak levelet a háziorvosok az idősek oltásának részleteiről. 1800 háziorvosi praxis egy-egy darab Moderna ampullát kap a jövő hét elején, amellyel 10 pácienst tudnak beoltani – jelentette be György István, az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs tájékoztatóján.

Az érintett háziorvosok megkapják a védőoltásra regisztrált legidősebb páciensek listáját életkori sorrendben (ezt most nem részletezte György István, de korábban a 89 éven felüliek első körös oltását jelentették be), a regisztráció során megadott elérhetőségekkel együtt.

Tehát a listát életkor és a regisztráció sorrendjében állították össze – közölte György.

Őket kell sorrendben megkeresniük a háziorvosoknak, hogy időpontot egyeztessenek velük, az olthatóság figyelembe vételével. Az oltást vagy a rendelőben, vagy otthon adják be. Így 18 ezer embert lehet majd beoltani.

További 5004 praxist jelöltek ki arra, hogy találjanak 6–6 olyan embert szintén a lista sorrendjéből kiindulva, akiket egyeztetés után betegszállítóval a megyei oltópontra szállítanak. Ők ott Pfizer-vakcinát kapnak. Ebben a körben több mint 30 ezer emberről lehet szó. Terveik szerint ezt a jövő hét végére tudják majd befejezni.