MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
„A játékosaim nem féltek semmitől és senkitől

„A játékosaim nem féltek semmitől és senkitől"

hvg.hu

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a német-magyar mérkőzés után tartott sajtótájékoztatót.

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

2-2-es döntetlent játszott, így kiesett a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságról a Marco Rossi irányította magyar válogatott. Rossi ugyan csalódott, mégis rendkívül büszke, a németek edzője szerint viszont ez volt csapata valaha volt egyik legnehezebb mérkőzése.

„Csalódottak vagyunk, mert közel voltunk a továbbjutáshoz” – mondta Rossi a mérkőzés után – „Nemcsak történelmi, hanem hihetetlen és elképzelhetetlen lett volna a győzelem, de sajnos még a legszebb tündérmesékben sincs mindig happy end”. Rossi szerint technikailag nem a magyar csapat a torna legjobbja, azonban más szempontok alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a magyarok: „kisegítjük egymást, keményen harcolunk, én pedig nagyon büszke vagyok, hogy ezeket a futballistákat edzhetem”. Mint mondta, hamarosan megkezdődnek a világbajnoki selejtezők, a csapatnak ezért fel kell emelnie a fejét.

„Olyan dolgokat próbáltunk ki a legutóbbi mérkőzéseken, amikre korábban nem voltunk rákényszerítve. Nem szeretek ennyire mélyen, hátul védekezni, de most ilyen ellenfelekkel kellett játszanunk. Ami a legjobban lenyűgözött, hogy mindent, amit kértem, betartották a játékosaim. Felvállaltuk az egy-egy elleni ütközeteket és nem féltek semmitől és senkitől. Köszönöm a szurkolóknak is, ma és a közelmúltban is hihetetlenek voltak” – fogalmazott Rossi.

Joachim Löw német szövetségi kapitány szerint csapata a valaha volt egyik legnehezebb mérkőzésén van túl. „Ez volt az egyik legnehezebb meccsünk. (…) Jól védekeztek a magyarok, jó mentalitás, jó csapatszellem jellemezte ezúttal is őket. Meg kell dicsérnem a saját csapatom hozzáállását is, mert nem volt egyszerű találkozó” – mondta Löw. Szerinte a németek túl sok labdát adtak el a gólok előtt, ezek a hibák pedig az angolok ellen nem fognak beleférni. Mint mondta, azért a meccsért nem aggódik, hiszen az egy teljesen más karakterű találkozó lesz. Löw szerint a magyarok leparkolták a buszt a kapuba, azonban Anglia támadni fog, nyílt sisakos küzdelem lesz a két csapat között.