Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
A Gucci-família csalódása

A Gucci-família csalódása

mafab.hu • fotó: delhir.hu

Még be sem mutatták a mozikban, máris megy a patália a film körül.

Ridley Scott következő nagy dobása A Gucci-ház lesz, amely november végén debütál. A film a legendás divatmárka mögött álló családra koncentrál, ezen belül is a család történetének egyik legsötétebb korszakára.

A Gucci-ház 1995-be repíti majd vissza a nézőket, amikor a divatbirodalom aktuális fejével, Maurizio Guccival bérgyilkosok végeztek. A szálak a volt feleségéhez, Patrizia Reggianihoz vezettek, akit 26 év börtönre ítélt a bíróság. Ebből végül 18 évet töltött le, 2016-ban szabadult jó magaviselete miatt.

A film igazi sztárparádét ígér. Maurizio Guccit Adam Driver alakítja, Patrizia Reggianit pedig Lady Gaga. Mellettük a fontosabb szerepekben felbukkan még Jared Leto, Salma Hayek, Jeremy Irons és Al Pacino is. Ilyen szereposztással és egy ilyen sztorival A Gucci-ház már előre sikerre lehet ítélve (persze várjuk ki a végét), ám már most is vannak, akik előre támadják.

Természetesen a Gucci család egyes tagjairól, sőt Patrizia Reggianiról van szó. Az egyik családtag, aki nyilvánosan kritizálta a filmet, az Aldo Gucci unokája, Patrizia Gucci volt. Ő egyenesen azzal vádolja a film készítőit, hogy az ő nevüket és magánéletüket lopták el csak azért, hogy még több pénzt termeljenek Hollywoodnak. Emellett kiemelte, hogy szerinte Al Pacino a legkevésbé sem hasonlít a néhai nagyapjára, aki magas, jó megjelenésű üzletember volt. Ezzel szemben Al Pacino egy alacsony, köpcös figuraként jelenik meg a filmben.

Patrizia Reggiani is az egyik szereplőt támadta a médiában. Természetesen az őt megformáló Lady Gaga az illető, aki úgy játssza el őt a filmben, hogy még csak egy szót sem beszéltek egymással. Emellett csak úgy mellesleg azt is megemlített, hogy a büntetése miatt ő egy fillért sem fog látni a film bevételeiből…