MENÜ
2023. október 3.
Helga
A Bayern München két válogatott focistája afrikai gyermekeken segített

A Bayern München két válogatott focistája afrikai gyermekeken segített

index.hu

Félmillió eurós támogatást ajánlottak fel az UNICEF oltási kampányára.

Leon Goretzka és Joshua Kimmich, a Bayern München és a német válogatott labdarúgói félmillió eurós támogatást ajánlottak fel az UNICEF oltási kampányára.

A két játékos még 2020 márciusában indították el a WeKickCorona mozgalmat, amelyhez később Mats Hummelsen és Hansi Flicken kívül a kosaras Dennis Schröder és az egykori alpesi síző Felix Neureuther is csatlakozott. A kezdeményezéssel körülbelül hatmillió eurót gyűjtöttek össze eddig, ebből pedig több mint 700 különböző szervezetet tudtak támogatni.

A mostani, 500 000 eurós felajánlásból mintegy 132 000 afrikai gyermek számára vásárolnak vakcinát. Goretzka arról beszélt, hogy mivel világjárványról van szó, nem szabad belőle nemzeti ügyet csinálni. Ők Németországban kedvezőbb helyzetben harcolhatnak a vírussal, mint a szegény országok, ezért kötelességüknek érzik, hogy segítség azokat, akik számára az oltás nehezen elérhető.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) is beszállt az oltási kampányba, a vasárnap lejátszott, Örményország elleni világbajnoki selejtezőre (6–0) a szervezet két mobil oltópontot delegált a stuttgarti stadion elé.