MENÜ
2024. május 5.
Györgyi
200 méternél nem mehet közelebb

200 méternél nem mehet közelebb

telex.hu / Aradi Hanga ZsófiaFehér János

Rubiales körül a női futball-világbajnokság döntője óta áll a bál.

A Spanyol Futballszövetség volt elnökét, Luis Rubiales egy bírósági döntés értelmében nem mehet 200 méternél közelebb Jennifer Hermosóhoz, akit a női világbajnokság döntője után megcsókolt.

Rubialest szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolták meg, és az ügyészség kért távoltartási végzést. A madridi bíróságon először jelent meg Rubiales, aki szerint nem szexuális zaklatás volt az, hogy augusztus 20-án szájon csókolta ünneplés közben a friss világbajnok Hermosót. A futballista viszont többször azt nyilatkozta, hogy a csók beleegyezése nélkül történt.

Francisco de Jorge bíró először azt kérte, hogy minimum ötszáz méter legyen a megközelítési távolság Hermoso és Rubiales között, de később a kétszáz méter mellett döntött.

Rubiales, aki csak a hét elején mondott le elnöki tisztségéről, 45 percet töltött a bíróságon, miután tagadta az ellen felhozott vádakat, ügyvédje, Olga Tubau társaságában távozott.

Rubiales körül a női futball-világbajnokság döntője óta áll a bál, az RFEF-elnök ugyanis a világbajnoki cím elnyerése után szájon csókolta a női válogatott egyik játékosát, Jennifer Hermosót. Másnap Rubiales bocsánatot kért, azonban többen lemondásra szólították fel, a FIFA fegyelmi eljárást indított, és felfüggesztette pozíciójából.

Az exelnök egyszer már belengette a lemondását, de végül visszavonta azt, és boszorkányüldözést emlegetett – mire az RFEF perrel fenyegette meg az elnökét. A dráma odáig fajult, hogy a szövetségi elnök anyja éhségsztrájkba kezdett, majd emiatt a nő másfél nap után kórházba került.