Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
A munkatársak egészsége fontosabb, karácsonyi boltzárat hirdettek

A munkatársak egészsége fontosabb, karácsonyi boltzárat hirdettek

hvg.hu

A többi kiskereskedelmi szereplő is nyitott az ötletre, ám egyelőre nem döntöttek az ügyben.

A Lidl után a Rossmann is meghozta a döntést, zárva tartja üzleteit december 24-én. Több mint 200 üzlet csatlakozik így a karácsonyi boltzárhoz, írja a cég közleményükben.

A bolthálózat szerint kiemelten fontos, hogy a munkatársaik számára biztonságot és támogatást nyújtsanak a felgyorsult kereskedelmi környezetben. A közlemény hozzáteszi, példaértékűnek tekintik a Lidlt – akik a CÖF mögé beállva rendelték el a zárvatartást – és ők is lehetővé teszik, hogy ezt a napot mindenki készülődéssel, a szerettei körében tölthesse.

A cégvezetés egyhangúan szavazta meg a karácsonyi boltzárat.

A többi kiskereskedelmi szereplő is nyitott az ötletre, ám egyelőre nem döntöttek az ügyben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a párbeszédet fontosnak, az adminisztratív szigorítást viszont károsnak tartja. A kormány egyelőre ellenzi a kötelező szentesti boltzárat. Még 2020-ban Schanda Tamás, az egykori innovációs tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP-kiesést okozna, valamint csökkentené a büdzsé bevételeit is. A kormánytöbbség legutóbb 2023. november 13-án szavazta le a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságában az erre vonatkozó indítványt, miután azt a Jobbik egyik politikusa – sokadjára – újra előterjesztette.