MENÜ
2021. március 9.
Franciska, Fanni

Szórványgyümölcsös – téma a Nemzetközi Zöld Héten

A szórványgyümölcsösök változatosabbá teszik a tájat, hozzájárulnak az ökoszisztéma megőrzéséhez.

Hasznos a fermentált élelmiszer-hulladék a gyümölcsösökben

Az élelmiszer-hulladék rövid időn belül a sokszorosára emelte a növekedést serkentő baktériumok állományát.

A fekete berkenyétől a húsos somig

Ez csak néhány a Tihanyi Gergely által termelt és feldolgozott ősi gyümölcsök közül.

Új monília faj fertőz a gyümölcsöskertekben

Moníliás betegségek ellen számos felszívódó hatású fungicid van engedélyezve.

Mi fán terem a datolyaszilva?

Hazánkban is ültethető datolyaszilvafa. Jól alkalmazkodik a környezethez, a kevésbé tápanyagdús talajban is megél.

Naspolya: a lusta emberek gyümölcsfája

Ez a nagyon elfoglalt emberek és a lusták igazi gyümölcsfája! Munka csak a gyümölcs leszedésével van.

Hogyan védekezzünk a levéltetvek ellen?

Az alma, szilva, meggy, cseresznye, kajszi- és őszibarack fáinkon is általános probléma.

Gyümölcsfák növényvédelme

A lemosó permetezés után a következő kritikus időszak a gyümölcsösök tekintetében: a virágzás.

Kínálatban feketegyökér és gyermekláncfű

Ez a francia csoport elfeledett növényeket kínál a fogyasztóknak.

Turbózzuk fel immunrendszerünket!

Kiegyensúlyozott étrend segítségével szervezetünk minden olyan tápanyaghoz hozzá tud jutni, amely nélkülözhetetlen az immunrendszer normál működéséhez.

Akkumulátorok gyümölcshulladékból

A módszer kereskedelmi bevezetéséből sokat profitálhatna a bolygó.
További cikkek