Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Válságkezelés máshogy

Válságkezelés máshogy

hvg.hu

Görögország 50 százalékos adókedvezménnyel csábít bárkit, aki ott dolgozna.

Hét évig jár 50 százalékos adókedvezmény Görögországban azoknak a helyieknek, akik hazaköltöznek, illetve azoknak a külföldieknek, akik a home office-t a görög tengerparton képzelik el. Erről nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek a görög miniszterelnök pénzügyi tanácsadója.

Az athéni kormány fő célja az, hogy hazacsalogassa azt a 800 ezer görög munkavállalót, akik a hazai gazdaság válságos állapota miatt külföldön keresték a boldogulást.

Ezenkívül számítanak a digitális nomádokra is. "A világjárvány bebizonyította, hogy az otthoni munka reális lehetőséggé vált. Akkor pedig kevésbé fontos, hogy az illető hol él" – mondta a Reutersnek Alex Patelisz, a kormányfő tanácsadója.

Az is felkeltette az athéni kormány figyelmét, hogy Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból sokakat távozásra késztet a szigetországból. Az ilyen munkavállalók számára opció lehet Görögország, melyet az 50 százalékos adókedvezménnyel szeretnének vonzóbbá tenni.

"Ebből a tortából is szeretnénk egy szeletet" – mondta Alex Patelisz, aki azt is elárulta, hogy az év végén szavazhatnak majd a javaslatról a görög parlamentben, és csak azok élhetnek majd a lehetőséggel, akik 2021-ben költöznek Görögországba.