Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Túl párás a lakás? Ezek a szobanövények segíthetnek

Túl párás a lakás? Ezek a szobanövények segíthetnek

blikkruzs.blikk.hu

A vitorlavirág az egyik legjobb választás egy magas páratartalmú helyiségbe.

Amikor hidegebbre fordul az időjárás, a páralecsapódás és a penész kialakulása súlyos problémát jelenthet a háztartásokban. Ez különösen káros lehet azok számára, akik légúti panaszokkal küzdenek. Jó hír azonban, hogy a szakértők szerint léteznek növények, amelyek hatékonyan képesek csökkenteni a magas páratartalmat, illetve a penészt a lakótérben.

A Gardening Express szakértői öt olyan növényt emeltek ki, amelyek segítenek eltávolítani a felesleges nedvességet a levegőből, ezáltal csökkentve a penész kialakulásának esélyét.

Zöldike A zöldike rendkívül mutatós, ennek ellenére egyszerű karbantartást igényel. Hetente csak egyszer kell öntözni, és a szakértő szerint eltávolítja a „káros szennyeződéseket a lakás levegőjéből”.

Anyósnyelv Az anyósnyelv ritkán igényel öntözést. Ehelyett a levegőből szívja fel a nedvességet és egyéb toxinokat vastag levelei segítségével, ezért szintén remek választás lehet azok számára, akik igénytelen, de szép és hasznos növényt keresnek.

Vitorlavirág A vitorlavirág nemcsak esztétikus kiegészítője lehet bármely otthonnak, ahol finom fehér virágai nyugtató hangulatot teremtenek, hanem a párás környezetben is jól érzi magát. Nem igényel sok napfényt, de háziállatok számára káros lehet, ezért a szakértő azt javasolja, hogy helyezzük el őket a kedvencektől távol.

Szobapáfrány A szobapáfrány a konyhában vagy a fürdőszobában jelentkező penészproblémák esetén lehet ideális választás. Imádja a párás környezetet, de vigyázni kell, hogy ne öntözzük túl közvetlenül, mivel ez károsíthatja a növényt.

Közönséges borostyán A közönséges borostyán képes részben, vagy akár teljesen eltávolítani a levegőben terjengő penészspórákat. A szakértő szerint azonban ezzel a növénnyel is vigyázni kell, ha házikedvenceid vannak, ugyanis elfogyasztása az ő egészségükre káros lehet.