MENÜ
2021. szeptember 22.
Móric
Tolna megye a „jó fiúk

Tolna megye a „jó fiúk" között

napi.hu

Június 1. után a temetést, illetve a házasságkötést követő családi rendezvényeket meg lehet tartani.

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos - Budapest kivételével az egész országra érvényes - védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet - közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

Már szombaton közzétették a hétfőtől hatályos új szabályozásokat a koronavírus-járvány elleni védekezésre vonatkozóan. Időközben pedig Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a főpolgármester és a kerületi vezetők kérésének megfelelően feloldják a kijárási korlátozásokat.

A következő szabályok lépnek így életbe: a vendéglátóhelyeken már nemcsak a kerthelyiségekben engedélyezett a tartózkodás, hanem a vendéglátóhelyek belső zárt részében is. A dolgozóknak kötelező védőeszközt (orvosi szájmaszkot, sálat vagy kendőt) viselni. Az üzemeltetőnek pedig intézkedni kell a védelmi távolságok megtartására. Másik változás, hogy a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.

A védekezés ezen szakaszában is hatályban marad a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a védőeszközök kötelező viselésére, a távolság betartására, valamint az életkorhoz kötődő idősávok figyelembevételére vonatkozó szabályozás - tette hozzá. Azok, akik megszegik a továbbra is érvényben levő szabályokat, szabálysértést követnek el, velük szemben a rendőrség fel fog lépni.

A védelmi intézkedések második üteméről elmondta azt is: június 1. után a temetést, illetve a házasságkötést követő családi rendezvényeket meg lehet tartani, ezekhez zenés szolgáltatást lehet biztosítani.