MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Többfunkciós inverter – hatékony napenergia-felhasználás

Többfunkciós inverter – hatékony napenergia-felhasználás

tisztajovo.hu / Kép: Abora Solar

A kínai Must Energy falra szerelhető invertere tökéletes választás napelemek mellé.

A kínai Must Energy invertergyártó új, háromfázisú hibrid inverterrel bővíti az európai kínálatát – számol be a PV Magazine. A cég szerint új eszközének maximális hatásfoka 97,5%, európai hatásfoka pedig 97%. A PH1100 EU sorozat három modellből áll, amelyek névleges teljesítménye 8 kW, 10 kW és 12 kW. Az új termékek 48 V-os akkumulátorfeszültséggel, 40 V és 60 V közötti feszültségtartományban működnek.

A hálózati csatlakozáshoz szükséges minimális feszültség 310 V, a teljes terhelésű egyenfeszültség-tartomány pedig 350 V és 650 V között mozog. 200-600 V közötti maximális teljesítménypont-követési (MPPT) tartományt biztosít mindegyik inverter, és két MPP-követővel van felszerelve.

A falra szerelhető inverter tömege 35 kg, mérete 444 mm x 654,2 mm x 359,2 mm. Működési hőmérséklettartománya -20 C-tól 60 C-ig terjed, 45 C-nál magasabb hőmérsékleten deratálással. A Must Energy öt év garanciát kínál a PH1100 EU sorozatra és a meglévő napelemes rendszerek utólagos felszereléséhez szükséges váltóáramú csatlakozóra.

Az inverter támogatja a párhuzamos akkumulátorcsatlakozásokat, és használható dízelgenerátorból származó energia tárolására is. Az egyéb beépített funkciók közé tartozik a PV ívhiba-érzékelés, a szigetelés elleni védelem, a PV-sztring bemenet fordított polaritásvédelme, a szigetelési ellenállás érzékelése, a maradóáram-felügyeleti egység, a kimeneti túláram-védelem és a kimeneti rövidzárlat-védelem.
Bővebben a tisztajovo.hu- n olvashatnak.