MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Tizenkét éve ölték meg, a család azóta sem kapott kártérítést

Tizenkét éve ölték meg, a család azóta sem kapott kártérítést

index.hu

A Veszprém fiatal kézilabdázóját egy szórakozóhely előtt szúrták szíven, a sérüléseibe szinte azonnal belehalt.

Napra pontosan tizenkét éve történt, hogy mindössze 26 évesen meggyilkolták Marian Cozmát, a Veszprém román válogatott kézilabdázóját. Édesapja, Petre azóta sem tudja feldolgozni gyermeke elvesztését. Amikor csak lehet, elmegy a sírjához, még ha egyre nehezebben is képes rá – írta meg a Blikk.

Négy szívinfarktusa volt, ráadásul decemberben tizenkét napot feküdt kórházban koronavírus-fertőzéssel. Most csak segítséggel vagy mankóra támaszkodva tud járni, de hét végén újra ott volt a fia sírkövénél. A tragédia évfordulója még fájóbbá teszi a sebeket, amelyek sosem gyógyulnak be.

Egy bűnbanda támadta meg 2009. február 8-án a 211 centis, 113 kilós román beállót és csapattársait. Cozmát szíven szúrták, a helyszínen meghalt, klubtársai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytiglanra ítélték, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húsz év fegyházzal megúszta. Másodfokon Raffael és Németh 18-18, Sztojka nyolc évet kapott. Utóbbi 2018-ban kedvezménnyel szabadult, de ismét rácsok mögött van, emberkereskedelem miatt akár nyolc évre is ítélhetik.